Sakarya'da suç örgütü operasyonu

Sakarya'da beton numune analizlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturmada bazı şüpheliler, 1999 Marmara depremi sonrasında orta hasarlı olarak tespit edilen bazı binalara rüşvet karşılığı sağlam raporu vermekle suçlanıyor.

30 Nisan 2013 Salı 20:44 tarihinde eklendi, 1.318 kez okundu.

 

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın beton numune analizlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah saatlerinde ildeki pek çok adrese operasyon düzenledi. İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Nevşehir'de ikamet eden bazı şüpheliler de eş zamanlı olarak gözaltına alındı.
 
Operasyonda SAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde görevli iki öğretim üyesi ile bazı yapı denetim firmalarının yetkilileri, beton numune analizlerini yapan laboratuvarların yetkilileri ve bir hazır beton firmasının sahibi ve yetkililerinin de aralarında bulunduğu 47 kişi gözaltına alındı.

Mali şube ekipleri, üniversite laboratuvarının da aralarında bulunduğu çok sayıda adresteki evraklara el koydu. Gözaltına alınan şüpheliler, akşam saatlerinde Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.
 
Polisin, 1,5 yıl süreyle teknik ve fiziki takibe aldığı şüpheliler, 'örgütlü şekilde rüşvet', 'sahte belge düzenlemek' ve 'nitelikli dolandırıcılık'la suçlanıyor. Beton numune analizlerinin yapıldığı, aralarında üniversite laboratuvarının da bulunduğu bazı laboratuvarlarda, kalitesiz betona usulsüzlük yapılarak kaliteliymiş gibi rapor verildiği öne sürülüyor.

Şüphelilerden bazıları, 1999 Marmara depremi sonrasında orta hasarlı olarak tespit edilen bazı binalara rüşvet karşılığı sağlam raporu vermekle suçlanıyor. Yetkilileri gözaltına alınan yapı denetim firmalarının denetimini yaptığı inşaatlar da mercek altına alındı.

CİHAN