Sakarya'da toplu taşıma araçları şoförlerinin eğitiminin ilk etabı tamamlandı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) öncülüğünde ve 19. Meslek Komitesi organizasyonu ile düzenlenen 'Sertifikalı Toplu Taşıma Aracı Sürücü Eğitim Programı'na katılan 750 sürücü eğitimin ilk etabını bitirdi.

Sakaryada toplu taşıma araçları şoförlerinin eğitiminin ilk etabı tamamlandı
07 Şubat 2014 Cuma 13:54 tarihinde eklendi.

Eğitimde yolcu taşımacılığı yapan ticari taksi, taksi dolmuş, ticari minibüs, umum servis araçları ve özel halk otobüsleri sürücüleri, bu araçların sahipleri ve sahibi olmak isteyenlere yönelik olarak gerçekleştirilen programda mesleki eğitim ve davranış modelleri hakkında detaylı bilgiler verildi.

Genel olarak seyir halinde tutum ve davranışlar, halkla etkili iletişim kurma, turizm ve çevre ilk yardım, zaman yönetimi, engellerden kurtulma ve çözüm bulma yolları gibi konu başlıklarında toplanan eğitimde ayrıca temel trafik eğitimi, kent içi trafiği ve sürüş güvenliği teknikleri, ekonomik sürüş teknikleri konularında mesleki eğitim verildi.

Eğitim Uzmanı Dilek Alp Perçin, sürücüde bulunması gereken özellikleri sıralayarak sürücülerin güler yüzlü, sabırlı, hoşgörülü, iyi ahlaklı ve dürüst, dikkatli, saygılı, nazik, kibar, iletişim yeteneği güçlü, giyimine ve görüntüsüne önem veren kişiler olmaları gerektiğini ifade etti. Perçin ayrıca, “Müşterilerle ilişkilerde pozitif olmak olaylara iyi taraflarından bakmak etkili iletişimin temel noktasıdır” diyerek sürücülerin görev esnasında pozitif düşünmeleri ve bunu karşı tarafa yansıtabilmelerinin karşılıklı memnuniyeti getireceğini dile getirdi.

Eğitimler hafta içi ve hafta sonu programları olmak üzere önümüzdeki günlerde yapılmaya devam edecek.
Programa katılanlara eğitim sonunda sertifika verilecek. 


CİHAN