Sakarya'da Zafer Bayramı kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıldönümü Sakarya`da düzenlenen törenlerle kutlandı. Şehir merkezinde ki kutlamalara katılım az oldu.

Sakaryada Zafer Bayramı kutlandı
30 Ağustos 2014 Cumartesi 14:43 tarihinde eklendi, 1.241 kez okundu.

Kutlamalar, Kent Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra valilik makamında tebrikleri kabul eden Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bilgehan Saymaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Atatürk Bulvarı'ndaki törene katıldı. Burada ki program Vali, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanının halkı selamlamasıyla başladı.

Protokol üyelerinin yerlerini almasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşma yapan Kurmay Binbaşı Ahmet Durmaz, yüce milletin tarih sahnesinde varoluşundan bugüne kadar onu yok etmeye çalışan zihniyetin tarihte eşine az rastlanır bir galibiyetle mağlup edildiği 30 Ağustos Zaferi'nin 92. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.

Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla ilk adımı atılan Türk ulusunun kurtuluş destanının son aşaması olan 30 Ağustos zaferinin, asil Türk ulusuyla, kahraman Türk ordusunun ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ulusal birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, birbirine kenetlenerek sürdürdüğü topyekün bir varoluş mücadelesinin sonucu olduğunu ifade eden Durmaz; "Düşmanları tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş milletimiz 92 yıl önce bugün 30 Ağustos zaferiyle kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere anlamlı, ağır ve uzunca bir süre unutamayacakları bir ders vermiştir.

Türk milleti işgal güçlerini Anadolu'nun sinesinde boğmuş, binlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri tarihe gömmüştür. Bu zafer her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiş Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek gücünü ve kahramanlığının bir eseri, Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık fikrinin ölümsüz bir anıtıdır. Bu zafer tüm vatanı ve bağımsızlığı yok edilmek istenen ulusumuzun kadın, erkek, gençli, yaşlı tüm fertleri ile birlikte sarsılmaz azim ve iradesiyle verdiği yaşam mücadelesinin en büyük göstergesidir" dedi.

30 Ağustos zaferinin yüce Türk ulusu ve onun bağrından çıkmış kahraman ordusunun en zor şartlarda bile hiç bir güce boyun eğmeyeceğini, egemenliği ve özgürlüğü söz konusu olduğunda gücünün ve yeteneğinin hiç bir engel tanımayacağının eşsiz bir örneği olduğunu dile getiren Durmaz; "Bizlere bu eşsiz zaferleri armağan eden, canları pahasına bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan o büyük kahramanlara karşı en büyük sorumluluğumuz Türkiye Cumhuriyeti'ni, onun temel değerlerini, bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini korumak ve yaşatmaktır. Bu sorumluluğu yerine getirmek Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar var olmasının en önemli koşuludur" diye konuştu.

Kutlamalar halk oyunları ve resmi geçit töreniyle son buldu. Törene katılım oldukça az oldu.


CİHAN