Sakıp Ağa anıldı

İş adamı Sakıp Sabancı, ölümünün 8. yılında Zincirlikuyu'daki kabri başında anıldı.

Sakıp Ağa anıldı
10 Nisan 2012 Salı 13:00 tarihinde eklendi, 2.680 kez okundu.

 

Sakıp Sabancı'nın Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, Sakıp Sabancı'nın kızı Sevil Sabancı, torunu Melisa Tapan, iş adamı Yılmaz Ulusoy ve yakınları katıldı. 
     
Kur'an-ı Kerim ve duaların okunmasının ardından, Melisa Tapan ile Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, Dilek Sabancı Ticaret Meslek Lisesi ve Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu öğrencileri tarafından, Sabancı'nın mezarına çiçek bırakıldı. 
     
Törende konuşan Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, Sakıp Sabancı'nın ölümünün 8. yılında kabri başında hatırasını tazelemek üzere bir araya geldiklerini belirtti.
     
Geçen 8 yılda Sabancı'nın ortaya koyduğu vizyon ve değerlerin ışığında Sabancı Topluluğu'nu daha da ileri taşımak için çalıştıklarını ifade eden Kurtul, ''O, çok başarılı bir iş adamı olmasının yanı sıra geniş görüşlü bir vizyonerdi'' dedi. 
     
Kurtul, Sabancı'nın ''Değişen ve Gelişen Türkiye'' kitabında yazdıklarının, bugüne ışık tuttuğunu anlatarak, şunları söyledi: 
   
''Kitabında, ''İş adamları olarak, işlerimizi sürdürmeyi, yatırımlar yapmayı, daha sağlıklı daha bol üretim arayışını devam ettireceğiz. Buna mecburuz. Bu ülke bizim. Bu ülkenin kalkınması, bu ülkede yaşayan insanların mutlu olması halinde bizler de gelişeceğiz, mutlu olacağız'' demişti. Rahmetli, Türkiye'nin ve topluluğumuzun bugün geldiği yeri görseydi, şüphesiz ki çok mutlu olurdu.'' 
     
Sakıp Sabancı'nın, ''İnsan olarak görevimiz, dünya nimetlerinden ölçülü şekilde yararlanmak ve bunun yanında ailemize, topluma ve işimize karşı olan görevlerimizi aksatmadan, ciddi biçimde yapmaktır'' sözlerini hatırlatan Kurtul, Sabancı Holding çalışanlarının da işlerine bu felsefeyle sarıldığını aktardı. 
     
Kurtul, Sabancı'nın iş dünyasında kazandıklarını, Türk insanıyla paylaştığını vurgulayarak, ''Tam bir halk adamıydı ve işte bu yüzden de halkının gönlünde 'Sakıp Ağa' olarak taht kurdu. Biz Sabancı topluluğu olarak, Sakıp Bey'in hatırasını yaşatmanın, ülkemizin ekonomisini ve toplumsal yaşantısını geliştirmekten geçtiğinin bilinciyle çalışmaya devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.