Sakıp Müzesi’nde Rembrandt izdihamı

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde 22 Şubat’ta kapılarını açan ve ana sponsorları arasında Sabancı Holding’in de bulunduğu Rembrandt ve Çağdaşları adlı serginin girişinde izdiham yaşandı.

Sakıp Müzesinde Rembrandt izdihamı
25 Şubat 2012 Cumartesi 14:22 tarihinde eklendi, 1.914 kez okundu.

 

Sergiyi ziyaret etmek isteyen İstanbullu’ların oluşturduğu uzun kuyruk müzenin dışına kadar uzandı. 10 Haziran’a kadar devam edecek sergide  Hollanda resminin en önemli isimlerinin bulunduğu 59 sanatçıya ait 73 tablo, 19 desen ve 18 obje yer alıyor. 
    
Sergide ayrıca; yüzyıllar boyunca karanlık bir figür olarak kalan, eserleri uzun zaman boyunca başka sanatçılara atfedilen, yalnızca 35 eseri bilinmesine rağmen, dönemin en büyük isimleri arasında gösterilen Vermeer’in “Aşk Mektubu” adlı eseri de yer alıyor.

Frans Hals, Jan Steen ve Jacob van Ruisdael gibi pek çok büyük ismin eserlerinin ağırlandığı sergi; dünya resim tarihinin en heyecan verici dönemlerinden biri olan Hollanda Sanatının Altın Çağı’nı, tüm ihtişamıyla gözler önüne seriyor. Sergi kapsamında ayrıca, pek çok konferans, belgesel ve film gösterimi, eğitim faaliyetler de organize edilecek. 
 
Türk ve Hollanda hükümetlerinin diplomatik sponsorluğunu üstlendiği sergi, Türkiye’de faaliyet gösteren önemli Hollandalı şirketlerin de desteğiyle gerçekleşiyor. Ana sponsorluğunu Sabancı Holding ve ING Bank’ın yaptığı serginin bir diğer sponsoru da Philips. Unilever ve Shell’in de katkılarıyla gerçekleşen serginin hizmet sponsorluğunu ise Grand Hyatt ve Park Hyatt İstanbul-Maçka Palas Otelleri ile KLM Hollanda Kraliyet Havayolları üstleniyor.