Şal şepikli protesto

HAKKARİ'de Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Hakkari Şubesi öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte İç Güvenlik Paketi'nin yöresel kıyafet giymeyi de engellediğini öne sürülerek yasa tasarısı protesto edildi. Protestoya katılan kadın ve erkekler yöresel kıyafetlerini giyerek yürüyüş yaptı.

Şal şepikli protesto
28 Şubat 2015 Cumartesi 15:58 tarihinde eklendi, 2.116 kez okundu.
KESK Hakkari Şubesi öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasına DBP Hakkari il Eş Başkani Emine Berivan Akboğa, HDP Hakkari il Eş Başkanları Rahmi Temel, Zeynep Besi Dara, Hakkari Kent Meclisi Eş Başkanları Perihan kahraman, Kazım Kurt, STK Temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. TBMM'de görüşmeleri süren İç Güvenlik Paketi'ni yöresel kıyafetlerin giyilmesini de engellediğini öne sürerek düzenlenen protesto yürüyüşüne katılan kadınlar, yöresel kıyafetlerden kiras fistan, erkekler de Şal şepik giyip slogan attı. Belediye binası önüne gelen kalabalık adına basın açıklamasını okuyan, KESK Hakkari Şubesi Eş Başkanı Cemal Balıkesir şöyle konuştu:
 
"Yöresel kıyafetlerin giyilmesi örgüt propagandası kapsamında değerlendirilip suç sayılacak. Sosyal medyaya getirilen sınırlama, yasaklama, cezalar artırılacak. Dolayısıyla haber alma ve iletişim ağı özgürlüğü daraltılacak. İç Güvelik yasa tasarısı AKP ‘nin 'İktidarımıza biat edecek kullar istiyoruz' fermanından başka bir şey değildir. AKP iktidarı gittikçe çürüyen, temelleri sarsılmaya başlayan 'Korku İmparatorluğu'nun ömrünü uzatmak için devreye soktuğu 'Polis Devleti Yasa Tasarısı' ile bize 'Ya bizim istediğimiz makbul vatandaşlar olursunuz ya da makul şüpheli tercih sizin' demektedir."
 
Basın açıklaması ardından, yöresel kıyafet giyen yüzlerce kişi Bulvar Caddesi'ni tek yönlü trafiğe kapatıp çalışanan Kürtçe müzik eşliğinde halay çekerek, İç Güvenlik Paketi'ni protesto etti.