"Saldırılar rahatsız edici"

ABD'nin, Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile ilgili medyada çıkan haberlere sert tepki geldi.

Saldırılar rahatsız edici
24 Aralık 2013 Salı 23:44 tarihinde eklendi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, üst düzey Amerikalı yetkililere yapılan temelsiz saldırıları rahatsız edici bulduklarını belirtti.

Psaki, 'Türk medyasının bazı unsurlarında büyükelçimiz ve öteki üst düzey Amerikalı yetkililer, uluslararası medya temsilcileri ile özel Amerikan vatandaşları ve grupları hakkında devam eden temelsiz saldırıları derinden rahatsız edici buluyoruz' dedi.
 
Psaki, Amerikalı yetkililer hakkındaki iddialara ilişkin duydukları endişeyi Türk yetkililere ilettiklerini vurgulayıp, 'Türk yetkililer, başta Büyükelçi Ricciardone olmak üzere, Amerikalı yetkililere karşı bu tür yanlış suçlamalara itibar etmedikleri noktasında bize güvence verdiler. Türk hükümetinin görüşleri hakkında daha fazla soru için sizi Türk hükümetine yönlendiriyoruz' diye konuştu.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ordu mitinginde söylediği, 'Büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içine giriyorlar. Onlara sesleniyorum: İşinizi yapın. Biz sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz' sözlerine değinmediği dikkat çekti.

DHA