Salihi: Farklı şeyleri konuşacağız

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmek için bugün Ankara'ya geldi. Kendisine İran Genelkurmay Başkanı'nın Türkiye'yle ilgili açıklamaları sorulan Salihi, "Bu konuda konuşmayacağım, biz farklı şeyleri konuşacağız" dedi.

Salihi: Farklı şeyleri konuşacağız
07 Ağustos 2012 Salı 19:31 tarihinde eklendi.

 

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmek üzere Türkiye'ye geldi.
 
Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yapan Salihi'ye ilk olarak İran Genelkurmay Başkanı'nın Suriye'deki olaylarla ilgili yaptığı "Sıra Türkiye'de" açıklaması soruldu.
 
İranlı bakan, Türkiye'nin de sert bir şekilde kınadığı olayla ilgili şunları söyledi:
 
"Ben konuşmalarla ilgili görüş bildirmek için burada değilim. Pek çok açıklama yapılıyor. İran'a karşı açıklamalar yapıldı burada da. Ama ben bundan bahsetmeyeceğim. Farklı şeyleri konuşuyor olacağız.''
 
'SURİYE SORUNUNU İŞBİRLİĞİ ÇÖZER'
Türkiye ile İran'ın işbirliğini Suriye'deki sorunu çözebileceğini belirten Salihi, ''Bölgenin istikrarını ve barışı korumak için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Tüm önemli oyuncular harekete geçmeli ve şunu fark etmeli, bölgede barış ve istikrarı sağlamak hepimizin çıkarına. Çünkü Suriye'de durumun kötüleşmesi hepimizi kötü bir duruma sürükleyecek'' diye konuştu.
 
İRANLILARIN KAÇIRILMASI
Salihi, Suriye'de 48 İran vatandaşının alıkonulması olayına da değindi. Konuyla ilgili Davutoğlu ile yaptığı görüşme sonrası Türkiye'ye gelmeye karar verdiğini söyleyen Salihi, "Türkiye'nin bizim Suriye'ye hac amaçlı giden İran vatandaşlarımızın kurtarılmasında büyük bir rol oynayacağını düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı.