Şam kan gölüne döndü!

Suriye’nin başkenti Şam’ın en işlek meydanlarından Saba Bahrat’ta meydana gelen patlamada en az 15 kişinin hayatını kaybettiği ve 47 kişinin yaralandığı bildirildi.

Şam kan gölüne döndü!
08 Nisan 2013 Pazartesi 14:56 tarihinde eklendi.

Suriye’nin başkenti Şam’ın en büyük meydanlarından biri olan ve aynı zamanda Suriye Merkez Bankası binasına da ev sahipliği yapan Saba Bahrat Meydanı’nda bugün bomba yüklü bir aracın infilak ettiği bilgisine ulaşıldı.


Suriye Devlet Televizyonu, Saba Bahrat Meydanı’nda düzenlenen saldırıda en az 15 kişinin hayatını kaybettiği ve 47 kişinin de yaralandığı bilgisini paylaştı.

İngiliz destekli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından bölgedeki aktivistlerin raporlarına dayanılarak yapılan açıklamada da en az 15 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarcasının da yaralandığı belirtildi.

Suriye Devlet Televizyonu’nda hadise mahalline ait olarak yayınlanan görüntülerde, 2 kişinin ezilmiş cesedi dikkat çekerken saldırının enkazı ve kan içindeki sokaklar fark ediliyor. Ayrıca görüntülerde bombanın çevredeki binalara ve araçlara verdiği zararın boyutu da dikkat çekiyor.

Saldırıyı henüz herhangi bir grup üstlenmezken, Suriye Devlet Televizyonu tarafından yapılan bilgilendirmede bomba yüklü aracın içinde bir intihar eylemcisi teröristin olmasının muhtemel olduğu kaydedildi.

2001 yılından itibaren siyasi karmaşanın hakim olduğu Suriye’de Esad güçleri ile Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalarda bugüne değin ortalama 70 bin kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.
 
iha