Samast'ın dilekçesi dikkat çekti!

Gazeteci Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast, duruşmaya ''Neler Yapmadık Şu Vatan İçin'' ve ''Bi Ermeni Var'' kitaplarıyla geldi.

Samastın dilekçesi dikkat çekti!
25 Mayıs 2011 Çarşamba 20:01 tarihinde eklendi, 1.511 kez okundu.

 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle Ogün Samast’ın yargılandığı davanın duruşmasına İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.
 
Duruşmaya getirilen zanlı Ogün Samast'ın elindeki kitaplar dikkat çekti.
 
Samast duruşmaya, Şükran Pakkan'ın "Neler Yapmadık Şu Vatan İçin" ve Adem Yavuz Arslan'ın "Bi Ermeni Var" adlı kitaplarıyla geldi.
 
Ogün Samast mahmeye bir de dilekçe verdi.
 
"Hareket halindeki tek şeyin sigaramın dumanı olduğu zindandaki hücremde Platon'un mağara alegorisindeki gibi cahilliğin prangalarından ve esaretinden sıyrılıp acımı ve şaşkınlığımı bastırarak ilmin ışığına doğru yol alıyorum" ibaresiyle başlayan dilekçede, Samast, liseyi okuduğunu, üniversiteye hazırlandığını ve sosyoloji okumak istediğini belirterek, bazı düşünürlerin sözlerinden örnekler vererek, Hrant Dink'in öldürülmesinden önce yapılan bazı yayınları eleştirdi.
 
 
"O MENŞETİ ATANLAR..." 
Bir köşe yazarına yönelik sorular soran ve suçlamalarda bulunan Samast dilekçesini "O manşeti atanlar ve yazıyı yazanlar huzurunuza çıktığı zaman özgürleşme yolunda büyük bir adım atmış olacağız ve yurdumuzun yetiştirdiği değerlerin ardından Ziya Paşa'nın 'Öyle bir nehr-i muazzamsın ki coşmuşsun, ne yazık ki çorak bir yerde akıp gitmişsin' beyitini artık söylemek zorunda kalmayacağımız günler başlamış olacak" diye bitirdi.