Samatya canisi Ermeni asıllı çıktı

Fatih Samatya'daki yaşlı kadınları hedef alan saldırıların faili, kaldığı pansiyonda yakalandı. Zanlının Murat Nazaryan olduğu belirtildi.

Samatya canisi Ermeni asıllı çıktı
04 Mart 2013 Pazartesi 11:22 tarihinde eklendi, 1.017 kez okundu.

 

İstanbul'da Şişli ve Fatih’te yaşlı kadınlara yönelik kesici aletlerle gerçekleştirilen saldırıların şüphelisi Murat N. yakalandı. Fatih’te öldürülen Marisa Küçük’ün evindeki çantadan elde edilen kan örneği ile zanlıdan alınan kan örneği birbiriyle aynı çıktı. 
 
İki aydır kaldığı pansiyonda yakalanan Ermeni asıllı Murat N. bazı mağdurlar ile görgü tanıkları tarafından da teşhis edildi. Fatih’te biri cinayetle sonuçlanan 4 yaşlı kadına yapılan saldırının Murat N. tarafından gerçekleştirildiği belirlenirken Şişli’deki benzer saldırı ile ilgilisi ise halen araştırılıyor.
 
İŞTE SALDIRILAR
 
Şişli ve Fatih’te yaşlı kadınlara yönelik gasp ve yaralama olaylarının ilki 1 Kasım 2012’de Fatih’te gerçekleşti. Gönül A. adındaki kadın, arkasından yaklaşan bir kişinin saldırısı sonucu darp edildikten sonra gasp edildi. 
 
17 gün sonra ise benzer saldırıların ikincisi gerçekleşti 28 Kasım 2012’de yine Fatih’te Tuivat A. (87) isimli Ermeni asıllı Türk vatandaşı saldırıya uğradı. 
 
Tuivant A., yalnız yaşadığı dairesine girdiği sırada arkadan gelen saldırgan, boğazını sıktığı Tuivant A.’yı yumruklayıp darp ettikten sonra yaşlı kadının üzerindeki ziynet eşyalarını alıp kayıplara karıştı. Yoğun bakımda tedaviye alınan Tuivant A. bir gözünü kaybetti.
 
POLİS FAİL ARARKEN YENİ BİR SALDIRI 
 
Yaşlı kadınları hedef alan saldırganın yakalanması için çalışma başlatan polis, araştırmalarını sürdürürken üçüncü saldırı gerçekleşti. Şişli’de 17 Aralık 2012’de Vehbiye Ö. (80), elektrikçi olduğunu söyleyerek eve giren bir kişinin saldırısına uğradı. 
 
Saldırgana engel olmak isteyen kadının boğazı falçatayla kesildi. Yaşlı kadın hastanede tedavi altına alınırken saldırgan bir şey alamadan olay yerinden kaçtı. 
 
DÖRDÜNCÜ SALDIRI CİNAYETLE SONUÇLANDI
 
Dördüncü saldırı ise 28 Aralık 2012’de Samatya'da yaşandı. Maritsa Küçük (85) adındaki Ermeni asıllı Türk vatandaşı, tek başına yaşadığı evinde vahşice öldürüldü. Darp edildikten sonra vücuduna aldığı bıçak darbeleriyle yaşamını yitiren Maritsa Küçük’ün üzerindeki ziynet eşyalarının alındığı tespit edildi.
 
SON KURBAN DA KADIN
 
Son saldırı haberi yine Fatih’ten 22 Ocak günü geldi. Sultan A. (83) adlı kadın da evine girerken bıçaklı saldırıya uğradı. Komşuların yetişmesi üzerine bir şey alamayan zanlı kaçarken, Sultan A. olaydan yaralı olarak kurtuldu.
 
SALDIRILAR ERMENİLERE YÖNELİK İDDİASI
 
Mağdurlar arasında 2 Türk, 3 Ermeni asıllı yaşlı kadın bulunurken, saldırıların Ermeni vatandaşlara ırkçı saldırı olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. Bazı sivil toplum kuruluşları ırkçı saldırı olduğunu ileri sürdükleri olaylarla ilgili protesto gösterileri düzenlemişti
 
POLİS KILI KIRK YARDI
 
Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayların meydana geldiği güzergahlardaki bütün kamera kayıtlarını inceledi. İncelenen yüzlerce güvenlik kamera kayıtlarından saldırganın görüntülerine ulaşıldı. Görüntülerden elde edilen fotoğraflar, o bölgede olayla ilgili çalışma yapan 150 Güven Timi, 55 resmi ekip ve 25 yunus ekibine dağıtıldı. Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda hazırlanan robot resim de aynı ekiplere verildi.
 
PANSİYONDA YAKALANDI
 
Yapılan çalışmalar sonucunda, Fatih Vefa’da bir pansiyonda kalan Murat N. olayların şüphelisi olarak belirlendikten sonra gözaltına alındı.
 
KESİN DELİLE ULAŞILDI
 
Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulaması yapılan 38 yaşındaki zanlı ilk olarak suçlamaları kabul etmedi. Bazı mağdurlar ile görgü tanıkları tarafından teşhis edilen Murat N.'den alınan kan örneği ile öldürülen Maritsa Küçük’ün evindeki çantada bulunan kan örneğininin birbiriyle uyduğu belirlendi. Zanlının Maritsa Küçük’ü bıçakla öldürürken elini kestiği ve çantayı karıştırırken oradaki zarfa kanı bulaştığı ortaya çıkarıldı.
 
SABIKALI HIRSIZ
 
Daha önceden hırsızlık suçundan 2 sabıkası olduğu ortaya çıkan zanlının işsiz olduğu, iki ay önce çalıştığı çay bahçesinden ayrıldığı belirlendi. 

DHA