Sami Hoştan savunmasını yaptı

Ergenekon Davası'nda son savunmasını yapan tutuksuz sanık Sami Hoştan, "Ben iddia edilen 'Ergenekon' terör örgütü diye bir örgüt duymadım.

Sami Hoştan savunmasını yaptı
21 Mayıs 2013 Salı 22:34 tarihinde eklendi.

 

Terör olayında Sami Hoştan'ın işi olmaz. Sami Hoştan'dan terörist olmaz" dedi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda tutuksuz sanık Sami Hoştan, esas hakkındaki mütalaaya ilişkin son savunmasını yaptı.

Bu davadan tutuksuz, kumar operasyonu davasından tutuklu olarak yargılanan Sami Hoştan, "Yaşadıklarımı anlatacağım. Burada çelişkiler var" diyerek savunmasına başladı. Tutuklu sanık Gazeteci Tuncay Özkan'ın son savunmasında "Gittiğim lokantada Sami Hoştan'ı görünce lokantadan çıktım" şeklindeki sözlerini hatırlatan Hoştan "Tuncay Özkan doğru söylüyor.

Tuncay Özkan, Doğu Perinçek ve arkadaşları bir zamanlar Susurluk Davası'nda yargılanabilmem için, caddelere çıkan, asılmamızı isteyen, hakkımızdaki protestoları yöneten insanlardır. Benim hakkımda 'faili meçhul cinayetleri yaptıran' diyen insanlarla aynı konumda beraberiz. Sözde örgütte nasıl bir araya geldik. Bunu anlayamıyorum. Bunu birisi çıksa bana anlatsa. Ben Tuncay Özkan'ı hakkımda yazdıklarından dolayı arayıp tehdit de etmedim. Perinçek, yıllarca bizi katil olarak gösterdi. Ama kader bizi bir burada birleştirdi. Suç ortağı yaptı" diye konuştu.
 
"ÖLENE KADAR VELİ KÜÇÜK İLE KONUŞACAĞIM"
 
İşçi Partisi Genel Başkanı tutuklu sanık Doğu Perinçek'i duruşmalarda tanıdığını belirten Hoştan "Doğu Perinçek'e saygı duyarım, burada sizler bizi tanıştırdınız. Veli Küçük'ü 30 yıldır tanırım. Örgüt üyesi olarak ben ne yapmışım. Veli Küçük'ü aramışım. 'Sıkıntılıyım, kumara düştüm', demişim. Ben kumarbazım. Bununla nasıl örgüt üyesi olunur. Örgüt üyesi eylemsiz olur mu? Benim suçum Veli Küçük ile konuşmak mı? Eğer böyleyse ölene kadar Veli Küçük ile konuşacağım. Veli Küçük benim dostumdur, büyüğümdür, saygı duyarım" ifadelerini kullandı.
 
"60 SAYFALIK SAVUNMANIN HÜKMÜNÜN KALMADIĞINI DÜŞÜNDÜM"
 
Tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kızı aynı zamanda avukatı Zeynep Küçük'ün savunması sırasındaki Osman Yıldırım'a "Sen ne yaparsan yap o cezayı yatacaksın" dediğini anımsatan Hoştan "O anda Osman Yıldırım cevap vermedi, şoka girdi" dedi.
 
Hoştan, Danıştay Saldırısı dosyasının tutuklu sanığı Osman Yıldırım'ın son savunmasına değinerek "Yıldırım, 'Ben hizmet ettim, bunları içeri tıktırdım' dedi. Osman Yıldırım alacağını ister gibi bir konuşma yaptı. Osman bu konuşmayı yaparken hazırladığım 60 sayfalık savunmanın hükmünün de kalmadığını düşündüm" şeklinde konuştu. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, "Her sanığın beyanı ayrı ayrı değerledirilecektir. Verilmiş bir ceza yok" şeklinde Hoştan'a uyarıda bulundu.
 
"BENİ BU DAVADA YOK SAYIN"
 
5 yıllık yargılama sürecinde ölen sanıkların da olduğunu söyleyen Hoştan, "Ben ucuz kurtuldum. Bir böbreğini kaybettim. Ölenlerin ruhları da bu davayı takip ediyor" dedi. Hoştan, "Ben iddia edilen Ergenekon Terör Örgütü diye bir örgüt duymadım.

Terör olayında Sami Hoştan'ın işi olmaz. Sami Hoştan'dan terörist olmaz. 4. Yargı Paketi'ne göre örgüt üyeliğinden yargılanabilmek için bir eylemin olması gerekiyor. Benim bir eylemim yok. Buna göre beni bu davada yok sayın" diyerek savunmasını tamamladı. Sanıkların savunmasının alınmasına ara veren Mahkeme Heyeti duruşmayı 23 Mayıs Perşembe gününe erteledi. 

DHA