Şampiyon Erzurumspor

Spor Toto 2. Lig play-off final maçında Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Gümüşhanespor'u 1-0 yenerek, TFF 1. Lig'e yükselen üçüncü ve son takım oldu.

Şampiyon Erzurumspor
24 Mayıs 2017 Çarşamba 22:22 tarihinde eklendi, 1.009 kez okundu.
Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Gümüşhanespor'u 1-0 yenerek TFF 1. Lig'e yükseldi Spor Toto 2'nci Lig Play-Off final karşılaşmasında Gümüşhanespor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u Vodafone Arena'da konuk etti. Mücadeleyi 1-0'lık üstünlükle kazanan B.B. Erzurumspor TFF 1. Lig'e yükseldi. Karşılaşmada B.B Erzurumspor'un golünü 66'ncı dakikada Erhan Çelenk kaydetti. Mücadelenin bitiş düdüğü ile B.B. Erzurumsporlu futbolcular, teknik heyet ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı. 
 
MÜCADELEYE YOĞUN İLGİ
 
Gümüşhanespor ile B.B. Erzurumspor arasında oynanan mücadele yoğun ilgiye sahne oldu. İstanbul'daki maç için takımlarını desteklemeye kulüp başkanlarının yanı sıra Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Milletvekilleri, TFF Başkanvekili Ali Dürüst, TFF İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile yöneticiler mücadeleyi takip etti.
 
Öte yandan karşılaşmanın oynandığı stada gelen iki takım taraftarları, yaptıkları tezahüratlar ile takımlarına destek oldular. 
 
AYDIN DOĞAN'DA MAÇI TAKİP ETTİ
 
Gümüşhane Kelkit doğumlu olan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'da karşılaşmayı izlemek için Beşiktaş Dolmabahçe'deki Vodafone Arena'ya geldi. Protokol kapısından giriş yapan Doğan, burada karşılaştığı Erzurumsporlu taraftarlarla bir süre sohbet ederek mücadelede başarı diledi. Daha sonra maçı izlemek için kendine ayrılan bölüme geçen Doğan, Gümüşhanespor forması giyip, bayrak sallayarak takıma destek oldu. 
 
Finalde kaybeden Gümüşhane'de hüzün
 
SPOR Toto 2'nci Lig play-off finalinde Erzurum Büyükşehir Belediyespor'a mağlup olan Gümüşhanespor'da kırmızı beyazlı taraftarlar büyük üzüntü yaşadı.
 
Spor Toto 2'inci Lig play-off finalinde İstanbul Vadafone Arena'da Erzurum Büyükşehir Belediyespor ile Gümüşhanespor arasında oynan karşılaşma için Gümüşhane kent merkezindeki 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda dev ekran kuruldu. Müsabakayı büyük heyecan içerisinde izleyen yaklaşık bin 500 kişi, takımlarına destek verdi. Karşılaşma sonunda Erzurum Büyükşehir Belediyespor'a 1-0 mağlup olan kırmızı beyazlı taraftarların büyük üzüntü yaşadığı gözlendi.