"Şampiyon Kadıköy'de belli olsun"

Gençlerbirliği'nin Türk asıllı İsveçli futbolcusu Jimmy Durmaz, Galatasaray galibiyetinin ardından şampiyonluk yarışını değerlendirdi.

11 Mart 2013 Pazartesi 18:25 tarihinde eklendi.

 

Lider sarı - kırmızılıların hala bir adım önde olduğunu belirten Durmaz, bir futbolsever olarak şampiyonun Kadıköy'deki Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde belirlenmesini istediğini söyledi.
 
Gençlerbirliği'nin Türk asıllı İsveçli futbolcusu Jimmy Durmaz, NTV Spor'dan Metecan Kanbur'un sorularını cevapladı. Galatasaray galibiyetinin sevincini yaşayan Durmaz, takımlar arasındaki puan farkının azaldığına dikkat çekerek bu durumun lige heyecan kattığını söyledi.
 
Galatasaray’a karşı oynadıkları karşılaşmadan keyif aldığını belirten Durmaz, muhteşem bir atmosfer altında üç puanı almayı başardıklarını ancak ilk 20 dakikada çok zorlu anlar yaşadıklarını ifade etti. Şampiyonluk yarışına da değinen genç oyuncu ilerleyen dönemlerde 3 büyüklerde forma giymek istediğini ifade etti.
 
Gençlerbirliği’nde mutlu olduğunu vurgulayan 23 yaşındaki oyuncu, İstanbul’un üç büyüklerinde de forma giymeyi istediğini ve bunu başarabilmenin de kendisinin iyi futbolcu olduğunu göstereceğini ifade etti. Bu sezon kimin şampiyon olacağını kestirmenin çok güç olduğunun altını çizen genç futbolcu, Galatasaray’ın 4 puanlık avantajı nedeniyle bir adım önde olduğunu düşünüyor. Ancak, genç oyuncunun isteği şampiyonluk düğümünün 33. haftadaki Fenerbahçe - Galatasaray maçında çözülmesi.
 
İsveç Milli Takımı forması giyen Durmaz, Zlatan İbrahimoviç ile aynı takımda oynamanın önemine değindi. İsveç Milli Takımı’nın formasını giyerek kariyerindeki en önemli hedeflerinden birini gerçekleştirdiğini belirten Jimmy Durmaz, ilerleyen dönemde de Milli Takım’a çağrılmayı umduğunu söylerken İbrahimoviç gibi bir yıldızla aynı takımda oynamanın büyük şans olduğunu ve onun tecrübelerinden faydalanmaya çalıştığını ifade etti.
 
Genç oyuncu, Spor Toto Süper Lig’de forma giyen İsveçli oyuncular Elmander, Isaksson ve Holmen ile de sık sık görüştüğünü sözlerine ekledi.
 
30. HAFTADA GENÇLERBİRLİĞİ - FENERBAHÇE MAÇI ANKARA'DA 
 
Bu arada zirve yarışında mücadele eden lider Galatasaray (47) kalan 9 haftanın 5'ini içerde, 4'ünü ise dışarda geçirecek. En yakın takipçisi Fenermbahçe (43) ise 5 deplasman ve 4 iç saha maçında puan mücadelesi verecek. Fenerbahçe ile aynı puanda olan Beşiktaş ise 5 deplasman ve 4 iç saha maçında puan arayacak.
 
Zirve mücadelesi veren Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kalan maçları şöyle;
 
Galatasaray: 
 
Kayseri (D), İstanbul BBSK, Mersin İDmanyurdu, Kardemir Karabükspor (D), Sanica Boru Elazığspor, Gaziantepspor (D), Sivasspor, Fenerbahçe (D), Trabzonspor
 
Fenerbahçe:
 
Medical Park Antalyaspor (D), Akhisar Belediye, Orduspor (D), Eskişehirspor, Gençlerbirliği (D), Kayserispor, İstanbul BBSK (D), Galatasaray, Kardemir Karabükspor (D)
 
Beşiktaş:
 
Kasımpaşa, Mersin İdmanyurdu (D), Bursaspor (D), Medical Park Antalyaspor, Akhisar Belediye (D), Orduspor, Eskişehirspor (D), Gençlerbirliği, Kayserispor (D).

CİHAN