Şampiyonlar Ligi kupası Berlin'de

UEFA Şampiyonlar Ligi kupaları, erkeklerde ve kadınlarda final karşılaşmalarının oynanacağı Almanya'nın başkenti Berlin'e getirildi.

Şampiyonlar Ligi kupası Berlinde
27 Nisan 2015 Pazartesi 20:13 tarihinde eklendi, 1.123 kez okundu.
Berlin Eyalet Belediye Sarayı Rotes Rathaus'da düzenlenen törenle, Almanya Futbol Federasyonu Başkanı ve UEFA İcra Kurulu üyesi Wolfgang Niersbach, kupaları Belediye Başkanı Michael Müller'e teslim etti.
 
UEFA Başkanı Michel Platini'nin özel sebeplerden dolayı törene katılamadığı belirtildi.
 
Niersbach, Şampiyonlar Ligi finalinin ilk kez Berlin'de oynanacağına işaret ederek, "Bu finali düzenlemek büyük bir onur ve sorumluluktur" dedi.
 
İyi bir evsahibi olmak istediklerini ve hazırlıklı olduklarını belirten Niersbach, final için Bayern Münih ile Real Madrid'den başka güzel bir eşleşme olmayacağını ifade etti.
 
Törene UEFA elçileri olarak eski futbolcular Steffi Jones ve Karl-Heinz Riedle ile geçen yılın Şampiyonlar Ligi şampiyonları Wolfsburg ve Real Madrid'in delegasyonları katıldı. Erkekler UEFA Şampiyonlar Ligikupasını eski futbolcular Francisco Gento ve Amancio Amaro Varela sahneye taşıdı.
 
İki kupa da 2-8 Mayıs tarihlerinde belediye binasında sergilenecek. Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasına kadar kentte bazı etkinlikler düzenlenecek.
 
Erkeklerde UEFA Şampiyonlar Ligi final maçına 6 Haziran'da Berlin Olimpiyat Stadı, kadınlar finaline 14 Mayıs'ta Friedrich-Ludwig-Jahn-Sportpark Stadı evsahipliği yapacak. Erkeklerde daha önce 5-6 Mayıs ve 12-13 Mayıs tarihlerinde Bayern Münih-Barcelona ve Juventus-Real Madrid yarı final maçları yapılacak. Kadınlarda final karşılaşması ise Almanya'nın Frankfurt ile Fransa'nın Paris Saint-Germain takımları arasında oynanacak.