Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Paris Saint-Germain, Arsenal, Napoli, Benfica, Barcelona, Manchester City, Atletico Madrid ve Bayern Münih tur atladı. Beşiktaş yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Şampiyonlar Liginde gecenin sonuçları
07 Aralık 2016 Çarşamba 08:26 tarihinde eklendi.
Paris Saint-Germain, Arsenal, Napoli, Benfica, Barcelona, Manchester City, Atletico Madrid ve Bayern Münih tur atladı. Beşiktaş yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 6. ve son grup maçlarının ardından Arsenal, Paris Saint-Germain, Napoli, Benfica, Barcelona, Manchester City, Atletico Madrid ve Bayern Münih son 16 turuna yükseldi.
 
Şampiyonlar Ligi'nde A, B, C ve D gruplarında 8 karşılaşma oynandı. Temsilcimiz Beşiktaş, B Grubu'ndaki 6. ve son maçında konuk olduğu Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'e 6-0 mağlup oldu ve üst tura çıkma fırsatını tepti. Bu sonuçla, siyah-beyazlılar UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.
 
Gruptaki diğer maçta Benfica, evinde İtalyan Napoli'ye 2-1 yenildi. Napoli bu sonuçla grubu lider tamamlarken, Benfica ikinci sırada yer aldı ve iki takımda üst tura yükseldi.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bir üst turu garantileyen Barcelona, C Grubu 6. maçında sahasında Alman ekibi Borussia Mönchengladbach'ı 4 - 0 mağlup etti. Milli futbolcu Arda Turan 3 gol, 1 asistlik performansı büyük alkış topladı.
 
Camp Nou'da oynanan maçta 16. dakikada Lionel Messi'nin attığı golde Arda Turan asisti yaparken, gollerini de 50, 53 ve 67. dakikalarda kaydetti. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Arda, 74. dakikada tribünlerin alkışları altında oyundan alındı.
 
Son hafta maçlarında alınan sonuçlar şöyle;
 
A GRUBU:
 
Basel (İsviçre) - Arsenal (İngiltere): 1-4
 
Paris Saint-Germain (Fransa) - Ludogorets (Bulgaristan): 2-2
 
B GRUBU:
 
Dinamo Kiev (Ukrayna) - Beşiktaş (Türkiye): 6-0
 
Benfica (Portekiz) - Napoli (İtalya): 1-2
 
C GRUBU:
 
Manchester City (İngiltere) - Celtic (İskoçya): 1-1
 
Barcelona (İspanya) - Borussia Mönchengladbach (Almanya): 4-0
 
D GRUBU:
 
Bayern Münih (Almanya) - Atletico Madrid (İspanya): 1-0
 
PSV Eindhoven (Hollanda) - Rostov (Rusya): 0-0