"Şampiyonluk imkansız"

Carvalhal, siyah-beyazlı takım için karamsar bir tablo çizdi, “Kimseye zarar vermek veya işine karışmak istemem ama Beşiktaş’ın bu şartlarda şampiyon olabilmesinin imkansız olduğunu düşünüyorum” dedi

Şampiyonluk imkansız
06 Nisan 2012 Cuma 08:52 tarihinde eklendi.

 

Beşiktaş’ın hafta başında yollarını ayırdığı teknik direktör Carlos Carvalhal, siyah-beyazlı takımın mevcut şartlar altında şampiyonluk hedefine ulaşamayacağını savundu.
 
NTV Spor’un canlı yayınına konuk olan Portekizli teknik direktör, Beşiktaş’ın neye ihtiyacı olduğunu bildiğini belirterek, ”Beşiktaş’ın şu anda çok da fazla paraya ihtiyacı yok. Beşiktaş’ın, oyuncuların psikolojisini düzeltecek, oyunculara güven verecek iyi bir yönetime ihtiyacı var” diye konuştu.
 
Siyah-beyazlı yöneticilerin gelecek sezon için kendisiyle konuşmadığını kaydeden Carvalhal, “Böyle bir şey olsaydı yanımda dokümanlar olacaktı. Bir yıl daha kalacağımı bilseydim, onları verecektim. Bu dokümanlarda Beşiktaş’ın şampiyon olması için gerekli bilgiler olacaktı. Çok kısa bir listede de olmayacaktı. Şampiyon olunması için, Beşiktaş’ın dinamiklerini değiştirmek için uzun bir liste verecektim. Beşiktaş’ın şampiyon olabilmesi için önemli adımlar atılması, önemli kararlar alması lazım. Kimseye zarar vermek veya işine karışmak istemem ama Beşiktaş’ın bu şartlar altında şampiyon olabilmesinin imkansız olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
Tecrübeli teknik adam, Süper Lig’in devre arasında yönetimden transfer talebinde bulunduğu, ancak olumlu yanıt alamadığını açıkladı.
 
‘Tekliflere açığım’
Yaklaşık 6 ay çalışmayacağını dile getiren Carvalhal, “Türkiye’den gelecek tekliflere açığım. Çünkü Türkiye’den ayrılmak istemiyorum” diyerek, Süper Lig kulüplerine mesaj gönderdi.
 
‘Darbe’ benzetmesi
Portekiz basını, Beşiktaş Yönetimi’nin, Carlos Carvalhal’e adeta “darbe” yaptığını yazdı. Ülkenin önde gelen spor gazetesi Abola, siyah-beyazlı yönetimi sert şekilde eleştirdi. Haberde, Carvalhal’in kulübün en zor günlerinde göreve getirildiğine dikkat çekilerek, “Carvalhal’in apar topar gönderilmesi askeri darbeyi andırıyor. Carvalhal en zorlu günlerde başarıyla görev yaptı ancak yeni yönetim, onun play-off grubu maçlarında takımın başında kalmasına izin vermedi” ifadelerini kullanıldı.