"Samsun davalık şehir haline geldi"

CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, Samsun’da bir koordinasyon sorunu olduğunu belirterek, yerel yönetimlerin hayata geçirdiği projelerin hepsinin davalık olduğunu söyledi. Atalay “Samsun davalık bir şehir haline geldi" dedi.

Samsun davalık şehir haline geldi
28 Aralık 2012 Cuma 18:07 tarihinde eklendi.

 

 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, parti binasında düzenlediği basın toplantısında 2012 yılında Samsun’da yerel yönetimler tarafından hayata geçirilen projeleri değerlendirdi. İlk olarak Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerden bahseden Atalay, belediyenin davalık olmadığı bir projesi olmadığını öne sürdü. Atalay “Samsun Büyükşehir Belediyesi projelerini hayata geçirirken uzman görüşü almıyor. Bu nedenle hayata geçirdiği her proje davalık oluyor. Bu durumun sonucunda Samsun davalık bir şehir haline geldi." şeklinde konuştu. 
 
SORUŞTURMA İZNİ VERİLMELİ 
 
Bu sene Temmuz ayında yaşanan sel felaketinden dolayı Canik Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında bir anlaşmazlık oluştuğunu söyleyen Atalay, söz konusu belediyelerin sorumluluğu birbirlerinin üzerine attıklarını savundu. Atalay "14 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi sonrası savcılık soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bazı yerel yöneticiler hakkında Bakanlıktan izin isteniyor. Yerel yöneticiler hakkında soruşturma yapılabilmesi için İçişleri Bakanlığı’nın en kısa zamanda soruşturma izni vermesi gerekiyor. Suçlu ve suçsuz Türk adaleti önünde ortaya çıkmalıdır." ifadesini kullandı.