Samsun ihracatta 2023 hedefini belirledi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan ve ihracatta kentin yol haritasının belirlendiği, 'Samsun İhracat Stratejisi ve Eylem Planı' düzenlenen geniş katılımlı toplantı ile kamuoyuyla paylaşıldı.

Samsun ihracatta 2023 hedefini belirledi
25 Nisan 2013 Perşembe 19:05 tarihinde eklendi.

 

Raporda Samsun'un ihracat vizyonundaki hedefi 2015 yılında 1 milyar dolar, 2019 yılında 3 milyar dolar ve 2023 yılında ise 6 milyar dolarlık ihracat olarak belirlendi.
 
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın ihracatçı firmalar, gümrük müşavirliği firmaları, lojistik firmaları ve ilgili kurumların katılımı ile 9 ayda hazırladığı ve ihracatta Samsun'un yol haritasının çıkartıldığı 'Samsun İhracat Stratejisi ve Eylem Planı'nın tanıtım toplantısı Yelken Kulübü'nde gerçekleştirildi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kentin kalkınması için, olmazla olmazlar arasında ilk sırada saydıkları konulardan birinin ihracat olduğunun altını çizdi.
 
Daha sonra 'Samsun İhracat Stratejisi ve Eylem Planı'nı kamuoyuyla paylaşıldı. Samsun'un ihracat vizyonundaki hedefi 2015 yılında 1 milyar dolar, 2019 yılında 3 milyar dolar ve 2023 yılında ise 6 milyar dolar ihracat olarak belirlendi.
 
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmada, uzun uğraşlar sonucu hazırlanan çalışmanın önemine vurgu yaparak, "Bugün itibariyle baktığımızda Samsun 422 milyon dolarlık bir ihracatla arzu edilen noktada olmadığını hepimiz biliyoruz. Bunu daha iyi noktaya taşımak adına gerçekleştirilmiş olan bu stratejik eylem planı da önümüzdeki dönemde bu alanda nasıl hareket edeceğimiz konusunda bizlere fikir verecektir, yol gösterecektir" diye konuştu.

DHA