"Samsun iki mavisini iyi kullanmalı"

Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, havalimanı ve liman ile uluslararası bir potansiyele sahip olan Samsun'un, bu imkânlarını iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Samsun iki mavisini iyi kullanmalı
02 Ağustos 2013 Cuma 18:06 tarihinde eklendi.

Osman Genç, Çarşamba Havalimanı İşletme Müdürü Dinçel Ünal'ı ziyaret etti. Ünal ile kuleye çıkarak havaalanı hakkında bilgi alan Başkan Genç, iki mavi arasında bulunan Samsun'un mavilerinden birinin hava ulaşımı diğerinin ise deniz ulaşımı olduğunu kaydetti.

Havalimanı ve liman ile uluslararası potansiyeli bulunan Samsun'un bu imkânlarını iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

"KARGOCULUK GELİŞMELİ"

Samsun'un geçmişten gelen uluslararası bir ticaret tecrübesinin olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Bu şehir daha önce Anadolu'nun mallarını Rusya ve Avrupa'ya pazarlıyordu. Türkiye'de 4 ulaşım ağına sahip olan 3 ilden biri Samsun.

Avantajlarımızı iyi tespit edip, bu şehrin geleceğine yön vermemiz gerekiyor. Havaalanında yapılan kargo ünitesi bir başlangıç olması bakımından çok güzel ancak asla bu şehir için yeterli olmamalı. Samsun'u dünyanın tamamına yakın ülkesine yüksek miktarda ihracat yapan bir şehir haline getirmeliyiz. Hava kargoculuğu da bu noktada büyük önem taşıyor." dedi.

"SAMSUN 2 OVANIN ORTASINDA KURULAN DÜNYANIN ENDER ŞEHİRLERİNDEN BİRİ"

Samsun'un, iki ovanın ortasında kurulan, dünyanın ender şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "Ovalarımızdan çıkacak ürünleri, kurulacak gıda fabrikalarının ürettiği ürünleri denizyolu ve havayolu ile dünyanın bütün ülkelerine ulaştırma imkanına sahibiz. İki mavinin ortasında bulunan Samsun için deniz ve gökyüzünü iyi kullanmalı." diye konuştu.

Ziyaretinden dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür eden Samsun Çarşamba Havalimanı İşletme Müdürü Dinçel Ünal da havalimanında yılda 1 milyonun üzerinde yolcu trafiğinin olduğunu belirtti.


CİHAN