Samsun-Sinop karayolu kapandı

Samsun'da Gezi Parkı'na destek için yürüyüş yapan yaklaşık 500 kişilik gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. çıkan olaylar nedeniyle Samsun-Sinop karayolu ulaşıma kapandı.

Samsun-Sinop karayolu kapandı
01 Haziran 2013 Cumartesi 20:25 tarihinde eklendi, 2.023 kez okundu.
Samsun'da Gezi Parkı'na destek için yürüyüş yapan yaklaşık 500 kişilik gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. çıkan olaylar nedeniyle Samsun-Sinop karayolu ulaşıma kapandı. Göstericiler çöp konteynrları ile yolu kapatıp ateş yakıp, polise taş attı. 
 
Samsun'un Atakum İlçesi'nde toplanan yaklaşık 500 kişi Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyüş yaparak İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'na destek verdi. Polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan grup, 'Hükümet İstifa' sloganları atarak tepkilerini dile getirdi. Polis bunun üzerine göstericileri iki gruba ayırarak tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etmeye çalıştı. Çok sayıda çevik kuvvet ekibi de bölgede hazır bulundu. Polisin biber gazı ve tazyikli suyuna karşılık göstericilerde taş atarak cevap verdi. Samsun-Sinop karayolu çıkan olaylar nedeniyle ulaşıma kapandı. Göstericiler çöp konteynrları ile barikat kurup polisin geçişini engelledi. Panzerler ile bölgeye gelen ekipler göstericilerin yaktığı ateşi söndürmeye çalıştı. Polis itfaiye ekiplerinde de su desteği aldı. 
 
Çok sayıda vatarndaş su ve biber gazından etkilendi. Aralarında gazetecilerin de bulunduğu yaralılar, hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Polis, çıkan olaylar nedeniyle çok sayıda kişiyi gözatına aldı. Olaylar halen bölgede devam ediyor. 

DHA