Samsun Viyadüğü trafiğine açıldı

Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptırdığı Samsun Viyadüğü, ulaşıma açıldı.

Samsun Viyadüğü trafiğine açıldı
11 Ekim 2013 Cuma 21:13 tarihinde eklendi.

Kurban Bayramı trafiğinin artacağını öngören Samsun Valiliği yolu trafiğe açtı. 3 km uzunluğundaki viyadüğün resmi açılışı daha sonra yapılacak. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, viyadüğün transit ve yerel trafiği büyük oranda rahatlatacağını söyledi.

Yolun trafiği açılışı öncesinde gazetecilere açıklama yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, viyadüğün yapılmasında kamu kurum ve kuruluşların üstün gayreti olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Viyadüğün Samsun trafiğini rahatlatmak amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bir projesi olduğunu hatırlatan Vali Aksoy, çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü kaydetti.

Viyadüğün bayram öncesinde açmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Vali Aksoy, “Daha önce açılması planlanmıştı ama teknik nedenlerden dolayı yetiştirilemedi. Bu akşam itibariyle bayram öncesinde trafiği rahatlatmak bakımından üst tarafı trafiğe açacağız.

Resmi bir açılış ve tören değil ama, biz bu trafiğin açıldığını kamuoyuna duyurmak adına buradayız. Bu çalışmalar süreci içinde yoğun gayretle çalışan Karayolları Genel Müdürlüğümüze, Karayolları Bölge Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Büyük bir özveri içinde bu çalışmaların tamamlanması adına önemli gayret gösterdiler. Müteahhit firmaya, Çalık YEDAŞ’a teşekkür ediyoruz.

Birçok kurumu ve kuruluşun önemli destekleri oldu. Umarım Ankara’dan Doğu Karadeniz’e giden trafiğin önemli kavşak noktalarından biri olan Samsun Belediye Evleri şehir içi geçişini rahatlatacak önemli çalışma olarak görüyoruz. Özellikle bayram öncesi trafiğin yoğunlaşacağı bir dönemde hizmete açılıyor olmasından dolayı da büyük bir memnuniyet duyduk.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise viyadüğün trafiğe açılmasıyla birlikte trafik yoğunluğunun yüzde oranında rahatlayacağını bildirdi. Başkan Yılmaz, “Şuanda bu yolun üzerinden transit trafik geçecek. 42 bin araçlık trafiğin 12 bini (yüzde 30)’u transit trafik.

Bununla birlikte yerel trafiğe de hizmet verecek. Yüzde 50 oranında trafiğin kompozisyonuna etki edecek. Samsun’a hayırlı uğurlu olsun. Çok kısa sürede gerçekleşmiş bir hizmet oldu. 1.5 yıl içinde toplam uzunluğu aşağı yukarı 3 km olan bir kaplı yol inşaatı oldu. Karayolları Bölge Müdürlüğü büyük bir özveri ile çalıştı. Bütün çalışanları tebrik ediyorum.

İnşaatın sürdüğü süre içinde organize sanayi bölgesi istikametinde seyreden insanlara güçlükler verdik. Ulaşım stresi yaşandı. O bakımdan geçmiş olsun dileklerini iletiyor ve katlandıkları stres ve özveriden dolayı insanlarımıza teşekkür ediyoruz. Samsun ulaşımında özellikle Doğu Karadeniz’e giden trafiğin rahatlamasına neden olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.“ ifadelerini kullandı.

Viyadüğün trafiği açılış etkinliğine AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ile Karayolları 7. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu da hazır bulundu.


CİHAN