Samsun'da 143 kök Hint keneviri ele geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ALO 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı’na gelen bir bilgi sonrası Samsun’da yapılan operasyonda ahır yıkıntıları içinde 143 kök Hint keneviri ele geçirildiğini bildirdi.

Samsunda 143 kök Hint keneviri ele geçirildi
29 Ağustos 2013 Perşembe 12:03 tarihinde eklendi.

Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Samsun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Samsun ili Bafra ilçesi Eldavut köyünde bir eve narkotik dedektör köpeği Şaşa’nın da katılımıyla bir operasyon gerçekleştirdi.

Ekiplerin yaptığı aramada, evin bahçesinde bulunan ahırın içerisinde 143 kök Hint keneviri tespit edilerek el konuldu. Ele geçirilen 143 kök Hint keneviri, sökülerek Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yakılarak imha edildi. Narkotik dedektör köpeği Şaşa tarafından ev müştemilatında yapılan aramada ise başka bir uyuşturucu maddeye rastlanmadı. Şüpheli şahıslar, haklarında hazırlanan dosya ile birlikte adliyeye sevk edildi.

Vatandaşlar, akaryakıt, uyuşturucu ve ticari eşya kaçakçılığı ile mücadelede Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı'na yapacakları bildirimlerle katkı sağlayabiliyor ve bunlar için yasalarda belirlenen ikramiye ödemelerinden faydalanabiliyor.


CİHAN