Samsun'da ayakkabı kutulu eylem

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Samsun İl Temsilciliği üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'dan AK Parti İl Başkanlığı önüne kadar yürüyerek, yanlarında getirdikleri ve içerisinde ayran ve simit bulunan ayakkabı kutularını parti binasının önüne bıraktı.

Samsunda ayakkabı kutulu eylem
20 Aralık 2013 Cuma 18:04 tarihinde eklendi.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Samsun İl Temsilciliği üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. 'Hükümet istifa' sloganları atan eylemci grup, daha sonra AK Parti Samsun İl Başkanlığı önüne doğru yürüyüşe geçti. TGB üyelerinin AK Parti binasına girişleri çevik kuvvet polisleri tarafından engellendi.

Çevik kuvvet polislerinin oluşturduğu barikatın önünde açıklamada bulunan TBG İl Temsilcisi Nazlı Çetin, "Ülkemizin 11 yılda ne hale getirildiğinin hızlandırılmış bir filmini izliyoruz. Kimin eli kimin cebinde, kimin kaseti kiminle, vatandaşın alın teri hangi bakan çocuğunun cüzdanında belli değil." dedi.

Açıklamanın ardından TGB üyeleri, polis ekipleri ile kısa bir görüşmenin ardından kendilerini temsilen üç kişi belirleyerek, içerisinde ayran ve simit bulunan ayakkabı kutularını AK Parti İl Başkanlığı önüne bıraktı. Eylemci grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Öte yandan yürüyüş esnasında bazı vatandaşlar eylemci gruba sözlü tacizde bulundu. Polis olayları büyümeden önledi.


CİHAN