Samsun'da ilginç eylem

SAMSUN'un Terme İlçesi'nin Hüseyin Mescit Mahallesi sakinleri yollarının asfaltlanması için eylem yaptı. Mahalle sakinleri, yoldaki çukurları fındıkla kapattı.

Samsunda ilginç eylem
26 Haziran 2016 Pazar 14:10 tarihinde eklendi.
Hüseyin Mescit Mahallesi sakinleri, ilçe merkezi ile bağlantıları sağlayan 4.5 kilometrelik yolun asfaltlanmamasına tepki gösterdi. Toprak yolun çukurlarla kaplı olduğunu ve tozdan dolayı evlerinin pencerelerini açamadıklarını söyleyen mahaleliler, yetkililerden yardım istedi. Mahalle sakinleri çeşitli döviz ve pankartlartaşıyıp, yoldaki çukurları fındıkla kapattı. Bir kişi ise yoldaki çukuru suyla doldurup oltasını alıp temsili olarak balık tuttu. 
 
Yol kenarında evi bulunan 62 yaşındaki Huriye Köse, yazın sıcağında toz nedeniyle pencereleri açamadıklarını söyleyerek, "Toz nedeniyle bahçeye dahi çıkamıyoruz. Maskeyle geziyorum ben zaten astım hastasıyım. Nefes dahi alamıyorum. Yetkililer sesimizi duysun, bizi bu mağduriyetten kurtarsın" dedi.
 
2 yıldır kendilerine yolla ilgili verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirten İsmail Civelek ise "Ne Büyükşehir Belediyesi ne Terme Belediyesi sözlerini tuttu. Biz artık hiçbirine inanmıyoruz. Yol köstebek yuvası gibi. Tozu dumanı, yağmuru çamuru bitmiyor" diye konuştu.