Samsung Galaxy Note 2 geliyor

Samsung’un 2011 yılında duyurduğu ve en çok konuşulan iki cihazı Galaxy S2 ile birlikte Galaxy Note olmuştu.

Samsung Galaxy Note 2 geliyor
07 Haziran 2012 Perşembe 11:46 tarihinde eklendi, 14.082 kez okundu.

 

2011 Ekim ayında kullanıcılara sunulduğunda sektör için alışılmışın dışında bir ürün olan Galaxy Note, adeta kendi pazar payını yarattı. Cihazın tüm dünyada 7 Milyon’un üzerinde bir satış rakamına ulaşması ise başarının en büyük kanıtıydı.
 
Her sene başarılı modellerini şaşırtıcı özellikler ve donanımlar ile yenileyen Samsung, Galaxy S3’ü duyurarak adeta gövde gösterisi yapmıştı. Rekor bir satış rakamına ulaşması beklenen bu cihazın ardından Samsung’dan beklenen en önemli cihaz ise Galaxy Note 2.
 
Şu ana kadar cihaza dair çıkmış bir haber yoktu ancak çeşitli kaynaklardan sızıntılar gelmeye başladı. Söylentilere göre Samsung Galaxy Note 2 5.5 inçlik bir ekrana sahip olacak. 1680×1050 piksel çözünürlük üretecek olan bu ekranın altında yatan teknolojisi alanında ilk olacak türden.
 
Samsung’un yeni nesil çift çekirdekli Exynos 5 yongasını kullanması beklenen cihazın işlemcisini farklı kılan ise sahip olduğu mimari. Bugüne kadar Tegra 3 ve diğer Exynos işlemcilerinde ARM Cortex A9 mimarisini görmüştük. Exynos 5 ise Cortex A15 mimarisini kullanan ilk model olacak. Bilindiği gibi A15 mimarisi Qualcomm’un Krait ve Cortex A9’dan çok daha güçlü.