Samsung, Jelly Bean güncelleme takvimini yayınladı

Jelly Bean sürümüyle alakalı bir açıklamada bulunan Samsung, bugün amiral gemisi Galaxy S3 için yazılım dağıtımına başladı

Samsung, Jelly Bean güncelleme takvimini yayınladı
24 Eylül 2012 Pazartesi 21:43 tarihinde eklendi, 2.971 kez okundu.

 

İlk olarak geçtiğimiz ay düzenlediği etkinlikte Jelly Bean sürümüyle alakalı bir açıklamada bulunan Samsung, bugün amiral gemisi Galaxy S3 için yazılım dağıtımına bağladı ve ürün portföyündeki diğer modeller ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Polonya'da yayınlanan Galaxy S3 üretici yazılımının önümüzdeki günlerde diğer bölgelere de geleceğini belirten teknoloji devi, akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarından hangilerinin en hızlı ve en güvenli Android versiyonuna yükseltileceğini belirledi.
 
Yapılan resmi açıklamaya göre; Galaxy S II, Galaxy Note, Galaxy Note 10.1, Galaxy Tab 2 7.0/10.1, Galaxy Tab 7.0 Plus, Galaxy S Advance, Galaxy S II LTE, Galaxy Music (5.8 inçlik medya oynatıcı Galaxy Player'ın yeni adı olabilir.), Galaxy Chat, Galaxy Ace 2, Galaxy Beam, Galaxy Ace Plus, Galaxy Mini 2 ve Galaxy S Duos adlı akıllı telefon ve tabletler yakında Google'ın Temmuz'da kaynak kodlarını yayınladığı ve öncesinde belirli üreticilere port işlemlerini daha erken tamamlayabilmeleri için süre tanıdığı Android 4.1.x sürüm numaralı Jelly Bean versiyonuna güncellenecek.
 
Google I/O etkinliğinde Project Butter adlı geliştirmelerden bahseden arama motoru devi, artık Android işletim sistemli aygıtların çok daha hızlı bir arayüze sahip olacağını müjdeledi. Zaten önceki sürümlere göre çok daha pürüzsüz çalışan Ice Cream Sandwich'in ardından böyle bir yazılımla mevcut modellerin üstün performanslarını ileri bir seviyeye taşımaları bekleniyor. Bununla birlikte Google X projesi kapsamında geliştirilen arama motoru tabanlı kişisel asistan hizmeti Google Now da Jelly Bean ile birlikte kullanılabilir hale gelecek.
 
Güncellemenin ne zaman dağıtılmaya başlayacağına dair bir bilgi verilmezken, Galaxy S2, Galaxy Note gibi üst düzey telefonlara öncelik verileceği tahmin ediliyor. Samsung'un bundan sonra Jelly Bean güncelleme takvimine ekleme yapıp yapmayacağı konusunda kesin bir bilgilendirme yapılmadı.