Samsung'a güzel haber

Koreli elektronik devine pek çok ülkede patent davası açan Apple'ın Galaxy markalı telefon ve tabletleri ABD'de yasaklatma talebi mahkemece reddedildi.

Samsunga güzel haber
06 Aralık 2011 Salı 09:20 tarihinde eklendi.

 

Samsung Galaxy akıllı telefon ve tabletlerin satışının ABD'de belirsiz bir süreyle 'tedbiren' engellenmesi istemiyle Apple tarafından açılan dava reddedildi. Samsung böylece en önemli pazarlardan biri olan ABD'de yaklaşmakta olan yılbaşı alışveriş sezonuna en önemli ürünlerinden mahrum olarak girme tehlikesinden kurtuldu.
 
Apple firması, Samsung'un Galaxy serisi ürünlerinin tasarımında iPhone ve iPad ürünlerinin 'açıkça' kopyalandığını iddia ediyor. Firma bu iddiasını 10'dan fazla ülkede açtığı davalarla mahkemeye de taşımış durumda. Samsung da Apple'ın bu agresif stratejisine karşılık bazı komünikasyon teknolojilerini izinsiz kullandığını savunarak Apple'ı dava etti.
 
Ancak bu davalardan en önemlisi, Apple'ın Samsung'u ABD'de engellemeyi hedefleyen davaydı. Bu dava Apple lehine sonuçlansaydı, Samsung en önemli pazarda çok ciddi bir yara almış olacaktı. Ancak Apple'ın 'ihtiyati tedbir' niteliğindeki satış yasağı istemini reddeden mahkeme, 2012 Haziran'ındaki patent duruşmasına kadar Samsung'u rahatlamış oldu.
 
Reuters'a konuşan Morgan Stanley analistleri, Samsung aleyhine açılan davanın reddiyle, firmanın 2011 için açıklayacağı gelir rakamlarında ve buna bağlı hisse fiyatlarında erozyon tehlikesinin ortadan kalktığını söyledi. Nitekim dava reddi ertesinde Samsung hisseleri New York borsasında yüzde 2 değer kazandı.
 
Dokunmatik ekranlı akıllı telefon konseptini dünyada yaygınlaştıran öncü firma Apple, Samsung'un hızla kendisine yetişip ABD'de bile pazar lideri konumuna yükselmesinden rahatsız. Bu yüzden iki firma, karşılıklı açtıkları 20'den fazla davayla birbirlerinin ürünlerine satış yasağı koydurtmaya çalışıyor.

NTV