Samsung'a Nexus çelmesi

Google, önümüzdeki günlerde çıkacak yeni nesil Nexus modeli için Samsung'un yakın rakibi ve vatandaşı LG'yi seçti. Galaxy Nexus'un yenisi çıkmayacak!

Samsunga Nexus çelmesi
12 Ekim 2012 Cuma 17:18 tarihinde eklendi.

Google, iki nesildir Nexus tabanlı akıllı telefonlarını Samsung'a ürettiriyor. Nexus S ve Galaxy Nexus modelleri iki senedir Nexus ailesini sırtlamıştı. Fakat dördüncü nesil Nexus işi görünene göre Samsung'un elinden alındı.

 
Google'ın dördüncü nesil Nexus'u LG'ye ürettirdiği biliniyor. Kod adı E960 olan cihaz, Optimus G tabanlı piyasadaki en güçlü cihazlardan biri. LG Nexus 4'ün detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.
 
Galaxy Nexus'ın devamı olarak düşünülen GT-I9260 modeliyle ilgili çıkan haberler de Galaxy Premier modeli olacağı yönünde değişti. Yani Google, Nexus adını Samsung'tan almış gözüküyor.
 
Nexus 7 tabletini Asus'a, Nexus 4'ü de e LG'ye ürettiren Google, neden Samsung'tan vazgeçti sorularının sesi giderek yüksek çıkmaya başladı. 
 
Bu soruya karşılık öne atılan görüş ise Samsung'un kendi telefonlarını öne çıkarmak adına Nexus modellerini güçsüz bırakması. Galaxy Nexus'un işlemcisi, Galaxy S2'den bile geride, bazen denk performans sunuyordu. Google'ın artık daha agresif bir üreticiyle yoluna devam etmek istemesinin sebebi bu olarak görülüyor.

shiftdelete.net