Sanal Alemin Yeni Trendleri

İnternet dünyasında her geçen gün yeni bir akım doğuyor. Gençlerin yakından takip ettiği bu akımlar, her internet kullanıcısının da ilgisini çekmeyi başarıyor.

Sanal Alemin Yeni Trendleri
15 Nisan 2018 Pazar 13:17 tarihinde eklendi, 1.368 kez okundu.

İnternet dünyasında her geçen gün yeni bir akım doğuyor. Gençlerin yakından takip ettiği bu akımlar, her internet kullanıcısının da ilgisini çekmeyi başarıyor. Sosyal medya ve e oyunlar denildiğinde internette neredeyse akan sular duruluyor. Çünkü neredeyse herkesin çevresinde sosyal medya fenomenleri, e oyun sporcuları mevcut… Yoksa bile birçok kişi bu alanda faaliyet göstermeye kendini geliştirmeye çalışıyor.
 

İnternet dünyasında bu ikilinin bu denli ilgi çekmesinin bir nedeni de, günümüzde sahip oldukları önemli konumları… Artık Turkey gaming sadece bir hobi değil. Dünya genelinde önemli kabul edilen, saygı duyulan, karşılığında kazanç sağlanan ve lisanslı sporcu sayılan bir dal. Hal böyle olunca internet dünyasındaki e-sporcuları yakından takip etmemek mümkün değil.
 

Pazarlamanın Yeni Şekli İle Tanışın

İnternet aleminde online oynanan oyunlar, e-sporcular kadar büyük ilgi gören bir diğer ayak ise fenomenler! Geleneksel medyanın yavaş yavaş ilgisini kaybetmeye, eski popülerliğini yitirmeye başladığı şu günlerde, sosyal medya ön plana çıkıyor. Sosyal medyada paylaşımlara gelen like ve yorum sayısı herkes için önemli… Çünkü herkes sanal alemde de olsa beğenilmek, takdir görmek istiyor! İşte, her paylaşımları ile binlerce like alan, yorum yağmuruna tutulan sosyal medya fenomenleri de influencer marketing Türkiye sayesinde yeni bir iş sahibi olma fırsatı yakalıyor.
 

Yaptığı paylaşımlarda firma iş ortaklığı yaparak o firmanın ürünlerini tanıtan, tavsiye eden sosyal medya fenomenleri, artık firmaların pazarlama stratejilerinde önemli bir konuma sahip. Bu kişiler yaptıkları paylaşımlar karşılığında firmalarda belli bir ücret alıyor ve bunun resmi kayıtlarda ismi de influencer marketing olarak kullanılıyor.


Günümüzde her şey değiştiği gibi reklamlarda değişim gösterip gelişmeye devam ediyor. Artık insanlar stüdyo reklamlarından etkilenmiyor. Tek tuşla internete girebilme imkanının olmasından dolayı bir ürünü satın almadan önce o ürünün eski kullanıcılarının yorumlarını okumak istiyorlar. İşte, bu şekilde düşünen kişiler için firmanın ürünlerini deneyen sosyal medya fenomenleri, binlerce kişilik hesaplarında ürün deneyimlerini paylaşarak firmanın hedef kitlesine ulaşmasına yardımcı oluyor.
 

Pazarlamanın Yeni Trendi: Oyunlaştırma
 

Bunun dışında günlük hayat içerisinde teknoloji ile bu kadar içli dışlı olmuş kişilerin dikkatini çekmek gerçekten zor. Firmalar reklamlarında hedef kitlelerine ulaşmak ve ürünlerini denemeye ikna etmek için pazarlama konusunda yeni stratejiler geliştirmek zorunda…
 

Son yıllarda birçok firmanın kullandığı ve başarılı geri dönüşlerin alındığı oyunlaştırma ajansı da bu firmalara destek oluyor. Pazarlamayı tıpkı bir sanal oyun haline getiren, hedef kitleyi işin içine katarak rekabet duygusu ile ilgisini çeken oyunlaştırma reklam konusunda oldukça başarılı!