Sanal Ofis Çözümleri

Günümüzde bir iş yürüten herkesin fiziksel bir adrese, bir sekretere ve ihtiyaç duyduğunda kullanabileceği bir toplantı salonuna ihtiyacı vardır.

Sanal Ofis Çözümleri
25 Eylül 2016 Pazar 16:27 tarihinde eklendi.

Günümüzde bir iş yürüten herkesin fiziksel bir adrese, bir sekretere ve ihtiyaç duyduğunda kullanabileceği bir toplantı salonuna ihtiyacı vardır. Tüm bu özellikleri bir ofisin bünyesinde toplamak şüphesiz mümkün. Fakat günümüzde ofislerin gerek kurulumunda gerekse de kullanımında, büyük miktarda masrafı olması, özellikle serbest çalışan kişileri sanal ofis seçeneklerine itiyor. Peki sanal ofisler nedir? vebu türden ofislere sahip olmak firma sahiplerine veya serbest çalışan kişilere neler kazandırır?

 

Sanal Ofis Nedir?
 

Sanal ofiste, söz konusu ofisin sahibinin fiziksel bir ofis alanı yoktur. Fakat kağıt üzerinde bir ofis sahibidir. Yani fiziksel bir adresi, telefonu ve sekreteri vardır. Fakat bu türden ofis sahipleri fiziksel bir ofise giderek o ofiste çalışmalarını yürütmezler. Bu noktada firmayı söz konusu adreslerde ziyaret etmek isteyen kişilerin, böyle bir seçeneği olmadığını söylemek de mümkün. Peki hal böyleyken kişiler neden bu tipte ofisleri tercih ederler ve bu tür ofisler için ücret öderler?
 

Sanal Ofislerin Avantajları
 

Bu tipte ofisler günümüzde tercih ediliyorlar çünkü, sekreter, toplantı salonundan faydalanma ve prestijli bir adrese sahip olma gibi imkanlara sahipler. Fiyat olarak da çok uygun olan bu ofis tipleri sayesinde, serbest çalışan kişilerin müşterilerine güven vermesi de mümkün hale geliyor. Üstelik bir ofis içerisinde düzenli şekilde bulunması zor olan kişilerin uğraştıkları işler sebebiyle bu tipte ofisleri tercih etmeleri de söz konusu. Bu listeye özellikle gece saatlerinde çalışanları da ekleyebiliriz. Çok sayıda sektörde bu tür ofis kiralama seçeneklerini tercih eden kişilerin varlığından bahsetmek mümkündür.
 

Sanal ofislere ek olarak yaygın şekilde tercih edilen bir diğer ofis türününse, hazır ofis türü ofisler olduğunu söyleyebiliriz. Bu ofis türünde ise kişilerin veya firmaların fiziksel olarak kullanabilecekleri bir ofisleri oluyor. Bu tipte ofisleri tercih eden kişiler gerek bulundukları plaza içerisindeki imkanlardan faydalanabilmeleri, gerekse de plazanın işlerine sağladığı prestijden faydalanmaları nedeniyle, rakiplerine fark atma noktasında da önemli bir itici güce sahip olurlar.
 

Sanal Ofislerin Diğer Avantajları
 

Sanal ofis kiralayan çok sayıda firmanın, bu ofisleri genelde prestij sahibi plazalar içerisinde kiraladıklarını görüyoruz. Bu sayede bu tipte ofisleri kiralayan kişiler işlerinde kendi sektörlerinde diğer çalışan firmalara veya freelancerlara göre çok daha avantajlı pozisyona geçerler. İş hacimlerini arttırabilecekleri gibi, ek olarak yüksek ücretli işleri alırken de avantajlı pozisyona geçer ve güven verirler.

 

Sanal ofis kiralama hizmetlerinden faydalanan kişiler ayrıca, nadiren ihtiyaç duymaları halinde söz konusu ofislerde bizzat giderek çalışma şansı da bulabilirler. Toplantı salonlarını ve prestij sahibi plazanın bazı diğer imkanlarını da diğer zamanlarda kullanabilmeleri söz konusudur diyebiliriz. Sanal ofislerde fiyatlar ise bir hayli uygundur. Bu tipte ofis kiralama seçenekleri gün, hafta, ay bazında da kiralanabilmektedir.