Sanatçılardan grevdeki depremzedelere destek

Van'da iki yıl önce meydana gelen depremlerin ardından depremzedelerin geçici olarak barındığı konteyner kentlerde elektrik ve suları kesildiği için açlık grevine başlayanlara, 2. Uluslararası Van Gölü Film Festivali için Van'da bulunan sanatçılar da destek verdi.

Sanatçılardan grevdeki depremzedelere destek
04 Eylül 2013 Çarşamba 19:33 tarihinde eklendi.
 
Van'da 23 Ekim ile 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Van ve Erciş İlçesi'ne depremzedelerin geçici barınmaları için 34 konteyner kent kuruldu. TOKİ tarafından depremzeler için yapılan 15 bin 343 konutun geçen yıl 23 Ekim'de teslim edilmesinin ardından, konteyner kentler kademeli olarak kaldırıldı.

Ancak, bazı konteyner kentlerde, kiracı olan ve kendisine konut çıkmayan yaklaşık 500 aile, yaşamlarını sürdürmeye devam etti. Kendilerine verilen sürenin 1 ay önce dolmasına rağmen konteynerlerden çıkmayan depremzedelerin elektrik ve suları kesildi.
 
Elektrik ve suları kesik olduğu için 9 gündür açlık grevinde olan konteyner kentteki depremzedelere 2. Uluslararası Van Gölü Film Festivali için Van'da bulunan sanatçılardan destek geldi. Konteyner kenti ziyaret eden yönetmen, oyuncu, müzisyenlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 30 kişilik sanatçı grubu, depremzedelerin sıkıntılarını dinledi. Yönetmen ve sinema yazarı Fatin Kanat, ailelerin mağdur olduğunu ve sorunu biran önce çözülmesini istediklerini söyledi.
 
Ses sanatçısı Dilber Doski, sinema sanatçıları Aydın Urak, Sabite Kaya, Kudret Güneş ve İranlı yönetmen Muharrem Zeynel Zade'nin de aralarında bulunduğu sanatçı grubu, daha sonra konteyner kentte mini bir konser verdi.

DHA