Sanayide toplam ciro yüzde 2 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayın ilişkin Sanayi Ciro Endeksi'ni açıkladı. Buna göre sanayide toplam ciro Mart'ta yüzde 2 arttı.

Sanayide toplam ciro yüzde 2 arttı
13 Mayıs 2013 Pazartesi 11:36 tarihinde eklendi.

2013 yılı Mart ayı itibarıyla sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, bir önceki yılın aynı ayına göre; madencilik ve taşocakçılığı endeksi aynı kalırken, imalat sanayi endeksi yüzde 2,1 arttı. Ana sanayi grupları sınıflamasına göre en fazla artışı sermaye malı imalatı, en fazla düşüşü ise enerji sektörü gösterdi.

İmalat sanayi alt gruplarında en fazla artış diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleşti. İmalat sanayi alt sektörlerinin 2013 yılı Mart ayında 2012 yılı aynı ayına göre yüzde değişim oranları incelendiğinde, en yüksek artış oranının yüzde 62,8 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleştiği görüldü. Bunu yüzde 16,6 ile mobilya hariç ağaç, ağaç ve mantar ürünleri imalatı takip etti.

İmalat sanayi alt gruplarında en fazla düşüş bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatında gerçekleşti. İmalat sanayi alt sektörlerinin 2013 yılı Mart ayında 2012 yılı aynı ayına göre yüzde değişim oranları incelendiğinde, en fazla düşüş oranının yüzde 30,2 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatında gerçekleştiği görüldü. Bunu yüzde 18,3 ile diğer imalatlar takip etti.


CİHAN