Sancaktepe'deki kuyumcu soygununda 11 gözaltı

Sancaktepe'de, yanındaki iş yerinden tünel kazarak girilen kuyumcudan 15 kilo altın çalınması olayıyla ilgili soruşturmada 11 kişi gözaltına alındı. Çalınan altınların yaklaşık 2 milyon lira değerinde olduğu belirtilmişti.

04 Ocak 2013 Cuma 15:04 tarihinde eklendi.

 

30 Aralık 2012’de meydana gelen olayda iş yerini açmak üzere gelen kuyumcu Sadık Paşalar, dükkanının soyulduğunu gördü. Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada soyguncuların önce kuyumcunun iki apartman yanındaki boş dükkanı kiraladıkları daha sonra kuyumcunun hemen yanındaki çiçekçiye sözde ortak olduklarını tespit etti. Ortak oldukları dükkandan tünel kazarak kuyumcunun kasasının bulunduğu bölüme giren hırsızların, oksijen kaynağı ile kasayı açarak 15 kilogram altını alarak kaçtıkları öğrenildi.  
 
Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili başlattığı soruşturmada kısa sürede şüphelilerin kimlikleri belirlendi. Dün sabah daha önceden belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskında 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bulanan 6 kişinin hırsızlık olayına katıldıkları öğrenildi. Şüphelilerin hırsızlık suçundan daha önceden çok sayıda sabıkaları bulunduğu öğrenildi. 
 
Yetkililer soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü çalınan altınların bulunması için operasyonların aralıksız devam ettiğini söyledi. 
 
 
 
 

CİHAN