Sandık dolusu dinamit buldular

Yozgat Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına karar verilen Tekke Mahallesi'nde bir apartmanın kömürlüğünde bulunan sandık dolusu dinamit lokumu paniğe sebep oldu.

Sandık dolusu dinamit buldular
13 Mayıs 2013 Pazartesi 20:02 tarihinde eklendi.

 

Yıkım için kömürlüğün boşlatıldığı sırada sandık dolusu patlayıcı bulundu. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı, sandık içerisinde bulunan yaklaşık 150 adet patlayıcının balık tutmakta kullanıldığını belirledi.

Ev sahibinin Ankara’da ikamet ettiğini, kömürlükte bulunan odunları ise kendisine verdiğini söyleyen Seyit Akyol, "Kömürlüğün sahibi Ankara’da ikamet ettiği için kömürlükte bulunan odunları bize vermişti. Burada bulunan kömürlüklerin yıkılacağından dolayı odunları dışarı çıkartacaktık.

Daha önce eşim kömürlükte bir sandık olduğunu ve içinde patlayıcı madde gibi bir şey gördüğünü söylemişti fakat ben bilmiyordur diye önemsememiştim. Kömürlüğü boşaltırken sandığı fark ettim. İçini açtığımda içerisinde küçük kutucuklar içerisinde patlayıcı maddenin olduğunu gördüm. 155’i arayarak durumu polise bildirdik.

Polis ekipleri kömürlükte incelemelerde bulunarak içerisinde patlayıcı bulunan sandığı götürdüler. Sandığın içerisindeki parlayıcının ne olduğunu biz de yeni öğrendik." dedi.

CİHAN