Sanica Boru Elazığspor'da buruk sevinç

Sanica Boru Elazığspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaştığı Galatasaray'ı 1-0 yenmenin buruk sevincini yaşıyor.

23 Ocak 2014 Perşembe 19:07 tarihinde eklendi.
Teknik direktör Okan Buruk, "Kazanmak güzel ama kazanmanın sevincini yaşayamadık. Çünkü özellikle Aydın'ın sakatlığı bizi üzdü, çok sevinemedik. Onun dışında Serdar'ın hiçbir şey yapmadığı halde kırmızı kart görmesi de çok önemli periyotta lig öncesi bizi üzdü" dedi. Öte yandan Elazığspor, Tanju Kayhan, Bosna Hersek'li milli futbolcu Ognjen Vranje ve bir dönem Kayserispor'da oynayan Cangele'yi renklerine bağladı.
 
Spor Toto Süper Lig'de 2'nci yarının başlamasına günler kala Elazığspor'un, daha önce prensip anlaşmasına vardığı Arjantinli Franco Dario Cangele, dün Elazığ'a geldi ve sağlık kontrolünün ardından sezon sonuna kadar opsiyonu Elazığspor'da olmak kaydıyla kiralık olarak kendisini bordo- beyazlı renklere bağlayan resmi sözleşmeyi imzaladı.
 
Transfer döneminde şimdiye kadar Tanju Kayhan ile Bosna Hersek'li milli futbolcu Ognjen Vranjes'i kadrosuna katan Bordo-Beyazlı ekip, son olarak bir dönem Kayserispor'da da forma giyen ve Arjantin Boca Juniors takımında forma giyen Franco Dario Cangele ile her konuda anlaşma sağladı.
 
SANİCA BORU ELAZIĞSPOR'DAN MELO'YA TEPKİ
 
Sanica Elazığspor'un resmi internet sitesinden yapılan yazılı bir açıklamda, 1-0'lık skorla sonuçlanan Ziraat Türkiye Kupası Maçı'nda Galatasaraylı Futbolcu Felipe Melo'nun 90 dakika boyunca sergilemiş olduğu agresif tavırları nedeniyle kınama mesajı yayımladı.

Açıklamada, "Galatasaray ile oynadığımız karşılaşmada rakip takım futbolcusu Felipe Melo, 90 dakika boyunca sergilemiş olduğu agresif tavırlarıyla, futbolun güzelliğine gölge düşürmüştür. Ayrıca Felipe Melo'nun takımımızın başarılı futbolcularından Serdar Özkan'la girmiş olduğu diyalogda, kendisine hiçbir şekilde müdahale edilmemesine rağmen, hem maçın hakemini yanıltmış, hem de fair-play ruhuna aykırı davranışta bulunmuştur.

Kaldı ki bu Felipe Melo'nun ilk davranışı olmamakla beraber, eğer önüne geçilmezse Serdar Özkan gibi bir çok futbolcu ve kulüpler mağdur edilmeye devam edilecektir. Sergilediği tavırlardan dolayı Felipe Melo'yu kınıyor, kırmızı karta neden olan pozisyonun Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından incelenip adil karar vereceğine olan inancımız tamdır" denildi.
 
KAZANMANIN SEVİNCİNİ YAŞAYAMADIK
 
Sanica Boru Elazığspor teknik direktörü Okan Buruk da yaptığı açıklamada, Galatasaray maçını kazandıklarına sevinemediklerini belirterek, "Öncelikle kazanmak güzel ama kazanmanın sevincini yaşayamadık. Çünkü özellikle Aydın'ın sakatlığı galibiyetimize gölge düşürdü demeyelim de bizi üzdü, çok sevinemedik. İnşallah bir an önce sahalara döner.

Onun dışında gösterilen kırmızı kart bizi üzdü. Özellikle Serdar'ın hiçbir şey yapmadığı halde kırmızı kart görmesi, çok önemli periyotta lig öncesi bizi üzdü. Biz bu maçlara çıkarken özellikle Türkiye Kupası'na çıkarken, en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Lig öncesi gösterilen kırmızı kart, hafta sonunu çok büyük şekilde etkiliyor. Hiç bir şey yapmayan bir oyuncuya durup dururken kırmızı kart göstermek, bizim açımızdan bizi yaralayıcı oldu. Daha dikkatli olmaya çağırıyorum özellikle hakemlerimizi" dedi.
 
Akhisar Belediyespor maçı öncesi, Serdar Özkan'ın kırmızı kart görmesinden dolayı, Galatasaray maçında aldıkları galibeyete sevinemediklerine dikkat çeken Buruk, forvet bölgesine takviye için bazı futbolcularla görüştüklerini söyledi.
 
Öte yandan bordo beyazlı futbolcular, Galatasaray galibiyetinin ardından Pazar günü oynayacakları Akhisar maçı hazırlıklarını, bugün yaptıkları idmanla sürdürdü.

DHA