Sanık Albay Güçlü: Travma yaşadım

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasıyla birleştirilen kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri davasının tutuksuz sanıklarından emekli Albay Orhan Güçlü savunmasını yaptı.

14 Şubat 2012 Salı 17:50 tarihinde eklendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Temmuz 2007'den Temmuz 2009'a kadar Bilgi Destek Grup Komutanı olarak görev yaptığını belirten Orhan Güçlü, Ağustos 2011'e kadar Silahlı Kuvvetler Akademisinde çalıştığını söyledi. 
    
Hakkındaki ''internet siteleri vasıtasıyla kara propaganda ve dezenformasyon faaliyetlerini icra ve organize ettiği, cebir ve şiddet yöntemleri ile hükümetin görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs ettiği'' iddialarını reddeden Orhan Güçlü, ''Bunları okuyunca başlı başına bir travma yaşadım, dengem bozuldu. Emekliliğimi istememin temel nedeni de bu oldu'' dedi. 
    
Hiç kimseden yasa dışı bir emir almadığını ifade eden Orhan Güçlü, suç tarihinde görev yaptığı Bilgi Destek Grup Komutanlığının ayrı bir kışlada olduğunu ve dava konusu internet siteleriyle hiçbir bağı bulunmadığını kaydetti. 
    
Orhan Güçlü'ye, savunmasının ardından çapraz sorgusunda savcı Mehmet Ali Pekgüzel, bilgisayarlarla ilgili sorular yöneltti. 
    
Bilgisayarlarda güvenlik duvarının sağlanması için Türkiye'de bir yazılım olmadığını ifade eden Orhan Güçlü, yazılımın alındığı ülkenin gizli servisinin bilgisayarlara sızarak bütün gizli bilgilere girebileceğini anlattı. 
    
Orhan Güçlü, ''Kara propaganda yapıldığı iddia edilen belgeler, bizim serverlerimize sızan gizli servisler tarafından yüklenmiş olabilir'' iddiasında bulundu. 
    
Savcı Pekgüzel'in, ''Dava konusu 2 Nisan 2009 tarihli andıçta parafınız bulunuyor. Andıcı size kim imzalattı-'' sorusu üzerine Orhan Güçlü, ''Dursun Albayı (Dursun Çiçek) ziyarete gitmiştim. 'Siteleri yeniden düzenliyoruz' dedi. Metni şöyle bir inceledim. Andıcın eklerini görmedim. Adıma paraf açıldığını görünce paraf ettim. Andıcın hazırlanma aşamasında görev almadım'' diye konuştu. 
    
''Psikolojik harekat eğitimi aldınız mı- Kara propaganda, gri propagandanın ne olduğunu biliyor musunuz-'' şeklindeki sorular üzerine de Orhan Güçlü, böyle bir eğitim almadığını, ancak bunların ne olduğunu bildiğini söyledi. 
    
Pekgüzel'in ''İktidar partisi olan AK Parti aleyhindeki tüm haberlerin kopyalanarak bir yerde toplanması bir propaganda değil midir-'' sorusuna, Orhan Güçlü'nün avukatı, sorunun yorum olduğunu belirterek itiraz etti. 
    
Orhan Güçlü ise ''Psikolojik harekat ile ilgili yönergeler var. Ama iktidar partisi hakkında böyle yayınlar yapılır diye bir şey yok'' şeklinde konuştu. 
    
Duruşma, 16 Şubat Perşembe gününe ertelendi.