Sanıklar cezaevinden çıkmaya başladı

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin temyiz incelemesinden sonra karara ilişkin yaptığı açıklamanın ardından haklarında tahliye kararı verilen Balyoz Davası'nın tutuklu sanıkları tahliye edilmeye başlandı.

Sanıklar cezaevinden çıkmaya başladı
09 Ekim 2013 Çarşamba 19:06 tarihinde eklendi.

Emekli subay olan sanıklar, cezaevi dışında kendilerini bekleyen aileleri ile kucaklaşırken verilen kararın yeterli olmadığını dile getirdiler.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin Balyoz davasına ilişkin temyiz incelemesini bitirmesi ve bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamanın ardından haklarında tahliye kararı verilen tutuklu sanıklar cezaevinden tahliye edilmeye başlandı.

Emekli oldukları için Silivir Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıklardan emekli Albay Recai Elmas, "Vatan sağolsun. Çok mutluyum." demekle yetindi. Elmas, kendisini bekleyen yakınları ile tek tek sarılıp hasret giderirken kendisine yöneltilen soruları cevapsız bıraktı.

Bu sırada emekli Albay Ali İhsan Çuhadaroğlu da tahliye edilen bir başka Balyoz sanığı olarak dışarı çıktı. Çuhadaroğlu da kendisine sorulan sorulara, "Önce eşime sarılabilir miyim." diye cevap verdi. Eşi ile kucaklaştıktan sonra Çuhadaroğlu, "2,5 yıl benim dağlarda cenazemi bekledi eşim. Ve bu devlet bana terörist dedi. Bu kadar yeter." diye konuştu.

Kararı nasıl değerlendirdiği sorulan Çuhadaroğlu, "İçerideki Türk Silahlı Kuvvetlerin, Türk ordusunun onurlu komutan ve zabıtaları dışarı çıkmadıkça hiçbirimiz özgür değiliz. Bu ülke, bu vatan şehitlerin kırık dişinin kanları ile kurtarılır. Şu anda teröristler kral, komutanlar terörist yapıldı." ifadesini kullandı.

Bazı sanıklar ise cezaevi içinden yakınlarına ait araçlarla çıkarken açıklama yapmak istemedikleri için cezaevi çıkışında durmamayı tercih etti.

Şu ana kadar cezaevinden Kemal Dinçer, Ali Aydın, Hakan Akkoç, Ali İhsan Çuhadaroğlu, Hakan Dereli, İsmet Kışla, Halil Yıldız, Kemal Dinçer, Ali Rıza Sözen ve Ömer Faruk Ağa Yarman'ın çıktığı öğrenildi.

Cezaevi kapısında sanık yakınlarının bekleyişi sürüyor.


CİHAN