Şanlıurfa'da, 4 bin 291 çocuk liseli olacak

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, ortaokulu bitirdikten sonra liseye kayıt yaptırmadığı saptanan 4 bin 291 çocuğun eğitimlerine devam etmeleri için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Şanlıurfada, 4 bin 291 çocuk liseli olacak
25 Mart 2013 Pazartesi 19:10 tarihinde eklendi.

 

554 bin 140 öğrencinin bulunduğu Şanlıurfa'da, bu eğitim yılında 8'inci sınıfı bitiren 4 bin 291 çocuğun liseye kayıt yaptırmadığı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Müdürlüğü, kentteki eğitim seviyesinin yükseltilmesi amacıyla; 'Okula Devam Etmeyen Öğrenci Kalmasın' projesi başlattı. Okul müdürlerinin katılımıyla Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen projenin tanıtım toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, geçen yıl ortaokulu bitiren 4 bin 291 çocuğun liseye gitmediğini tespit ettiklerini belirtti. İlci, liseye devam etmeyen öğrenciler ve aileleri ile temasa geçilerek eğitimlerinin sürdürülmesini amaçladıklarını belirterek, bu noktada tüm eğitim camiasına önemli görevler düştüğünü ifade etti.
 
Liseye kayıt yaptırmayan öğrencilerin tekrar okullaşması için seferber olduklarını dile getiren İlci, "Şanlıurfa'da 4 bin 291 öğrencimiz maalesef liseye kayıtlarını yaptırmamış. Biz şimdi bu öğrencilerin isimlerini ve adreslerini belirledik ve okul müdürlerimiz ile velilere ulaşarak çocuklarımızın okula devam etmelerini sağlayacağız" dedi.

DHA