Şanlıurfa'da ambulans devrildi: 5 yaralı

Şanlıurfa'da, hasta taşıyan ambulans, dolu yağışı nedeniyle kayganlaşan zeminde kontrolden çıkarak devrildi. Kazada ambulansta bulunan 3'ü görevli 5 kişi ağır yaralandı.

Şanlıurfada ambulans devrildi: 5 yaralı
10 Nisan 2013 Çarşamba 19:29 tarihinde eklendi, 1.255 kez okundu.

 

 
Kaza, saat 17.30 sıralarında Şanlıurfa- Diyarbakır karayolunun 29'uncu kilometresinde meydana geldi. Kazada yaralanan ve Siverek Devlet Hastanesi'nde ilk tedavisi yapılan Mikail Açıl adlı gencin Şanlıurfa'ya sevk edilmesi kararlaştırıldı. Siverek'ten, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakil için yola çıkan Süleyman Güleç yönetimindeki 63 ER 105 plakalı ambulans, GAP Havaalanı yakınlarında dolu yağışı nedeniyle kayganlaşan zeminde kontrolden çıktı ve takla atarak devrildi.
 
Kazada, Şanlıurfa'ya nakledilen hasta Mikail Açıl, refakatçisi Kadriye Aksoy, ambulans sürücüsü Süleyman Genç ile Acil Tıp Teknikerleri Müzeyyen Çakmak ile Ömer Akçiçek yaralandı. Kaza yapan sağlık ekiplerinin telsiz yardımıyla yardım çağrısı yapmasının ardından olay yerine 3 ambulans sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralı meslektaşları ile diğer 2 kişiye olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Tedavisine başlanan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirildi.
 
Kaza nedeniyle bir süre ulaşıma kapalı kalan karayolu ile devrilen ambulansın çekici ile kaldırılmasının ardından trafiğe açıldı.

DHA