Şanlıurfa'da BDP'liler oturma eylemi yaptı

Şanlıurfa'da, BDP'lilerin 'Hükümet adım at' eylemi kapsamında oturma eylemi yapıldı.

Şanlıurfada BDPliler oturma eylemi yaptı
08 Temmuz 2013 Pazartesi 19:05 tarihinde eklendi.
BDP'lilerin 3 saat süren eylemine PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan da ayağındaki rahatsızlık nedeniyle sandalyede oturarak destek verdi.
 
Aralarında Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın da yer aldığı BDP'li yaklaşık 50 kişi, öğleden sonra BDP il binasının da bulunduğu Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önündeki boş alanda toplandı. BDP tarafından başlatılan 'Hükümet adım at' eylemi kapsamında bir araya gelen kalabalık, 3 saatlik oturma eylemi yapacaklarını duyurdu.
 
Oturma eyleminde katılan kalabalık adına konuşan BDP Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Leyla Akçan, Öcalan'ın özgürlüğünü isteyerek, "Hükümet bugüne kadar bir adım atmamıştır. Demokratik çözüm karakol yapmak, halka saldırmak değildir.

Türkiye'nin sorunları ortadadır, bu sorunların nasıl çözüleceği de bellidir. Eksik olan bu sorunları çözebilecek cesur yöneticilerin bulunmamasıdır. Kürt sorununda çözüm yolu açılmıştır. Bu topraklarda yaşayan tüm hakların birliği ve mutluluğu için hükümet uzatılan barış eli tutulmalıdır. Hepimiz gücümüzü, haklarımızın mutluluğu ve demokratik Türkiye için seferber etmeliyiz. Bu anlamda barışın tesisi için hükümetin adım atmasını istiyorum" dedi.
 
KARDEŞ ÖCALAN SANDALYEDE OTURME EYLEMİ YAPTI
 
Açıklamanın ardından kalabalık 3 saatlik eylem için yere oturdu. Grupta yer alan Mehmet Öcalan ise ayağındaki rahatsızlık nedeniyle kendisi için getirilen sandalyeye oturarak eyleme destek verdi. Öcalan'ın bir süre önce ayağından ameliyat olduğu belirtildi.
 
BDP'lilerin oturma eylemi devam ederken, polis eylemin sürdüğü bölgede güvenlik önlemi aldı.

DHA