Şanlıurfa'da dolandırcılık operasyonu

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde polis sahtecilere göz açtırmadı. Viranşehir polisi, telefonla vatandaşları 'polis ve savcı' diye dolandıranlara operasyon yaptı.

Şanlıurfada dolandırcılık operasyonu
02 Aralık 2013 Pazartesi 18:09 tarihinde eklendi.

Viranşehir Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda; Ceylanpınar, Karacadağ ve Şark Pınar mahallelerindeki sahte evrak düzenleyen kişilere operasyon yapıldı.

Söz konusu kişilerin GSM firmalarından başkalarının rızası dışında kimlik bilgilerini kullanarak telefon hattı çıkarttığı, çıkartılan açık hatların suç işlemek maksadıyla kullanıldığı ve vatandaşları mağdur ettiği belirlendi.

İşyeri ve ikametlerde gerçekleştirilen eş zamanlı 6 operasyonda; 24 adet faturası ibraz edilemeyen cep telefonu, 73 adet abonelik sözleşmesi, 85 adet açık hat, 148 adet nüfus cüzdanı fotokopisi ile 425 adet faturası ibraz edilemeyen cep telefonu kılıfı ele geçirildi. Olaylarda gözaltına alınan 3 şüpheli Muhammed Lütfi D.(27), Feyzi O.(31) ve Mehmet Ali E.(38) hakkında ise adli tahkikat başlatıldı.


CİHAN