Şanlıurfa'da KESK üyelerinden eylem

Şanlıurfa'da, KESK'e bağlı sendika üyeleri, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları ve iş güvencesini protesto etti.

Şanlıurfada KESK üyelerinden eylem
05 Haziran 2013 Çarşamba 20:06 tarihinde eklendi.
Atatürk Bulvarı üzerinde toplanan KESK üyesi 100 kişi, sloganlar eşliğinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne kadar yürüdü. Kalabalıkta bulunan kişilerin yürüyüş sırasında zaman zaman güzergah üzerinde önlem alan polisleri yuhalaması dikkat çekti.

İş merkezi önünde yürüyüşlerini sonlandıran grup adına konuşan Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Başkanı İsmet Karadağ, Gezi Parkı Direnişi'yle ülkenin dört bir tarafına eşitlik, özgürlük ve demokrasi talebinin yayıldığını belirterek, "Bugün ülkenin bütün şehirlerine yayılan halk öfkesi ve direnişi, yıllardır mahkum edildiğimiz yağma ve talan düzenine karşı açılmış bir mücadele bayrağıdır. Yaşamını ve geleceğini savunan tüm halk kesimleri gibi, kamu emekçileri de işine, geleceğine ve yaşam alanlarına sahip çıkmaya kararlıdır" dedi.
 
İş güvencesine ilişkin taleplerinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Karadağ, 657 sayılı kanunu değiştirerek kadrolaşmayı artırmayı öngören hükümlerin geri çekilmesini istedi. Hükümet aleyhine slogan atan kalabalık, basın açıklamasının ardından dağıldı.

DHA