Şanlıurfa'da Kutlu Doğum mitingi

Şanlıurfa'da, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle oluşturulan 'Peygamber Sevdalıları Platformu' tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında miting düzenlendi.

Şanlıurfada Kutlu Doğum mitingi
07 Nisan 2013 Pazar 16:56 tarihinde eklendi, 1.532 kez okundu.

 

Şanlıurfa'da, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle oluşturulan 'Peygamber Sevdalıları Platformu' tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında miting düzenlendi. Mitinge katılan yaklaşık 3 bin kişi, sık sık tekbir getirip, ilahilere eşlik etti.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Paşabağı Mahallesi'nde bulunan boş alanda mitingi düzenledi. Öğle saatlerinden itibaren mitinge katılmak için gelen aralarında çarşaflı kadınların da bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi, oluşturulan kontrol noktalarında üst arasından geçirilerek alana alındı. Ellerinde dövizler taşıyan çocukların da bulunduğu kalabalıktaki; kadın ve erkekler miting alanında ayrı ayrı yerlere alındı. Kalabalığın sık sık tekbir getirdiği ve Kuran okunan mitingde, Türkçe ve Kürtçe ilahiler seslendirildi. Konuşmacıların Hazreti Muhammed'in hayatını anlattığı ve 3 saat süren miting olaysız sona erdi.

DHA