Şanlıurfa'da Müslüm Gürses Müzesi kurulacak

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, geçen mart ayında vefat eden ünlü sanatçı Müslüm Gürses adına kentte bir müze kurulacağını söyledi.

Şanlıurfada Müslüm Gürses Müzesi kurulacak
23 Mayıs 2013 Perşembe 20:32 tarihinde eklendi.

Vali Güvenç, memleketinde isminin yaşatılacağı müzede Şanlıurfalı ünlü sanatçının sahne malzemeleri ile özel eşyalarının da sergilenmesini planladıklarını kaydetti.

Aslen Şanlıurfalı olan ve kamuoyunda 'Müslüm Baba' olarak bilinen ve geçen mart ayında tedavi gördüğü hastanede vefat eden Müslüm Gürses'in ismi memleketi Şanlıurfa'da kurulacak olan müzede yaşatılacak. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kentin simgesi olan Balıklıgöl civarında kurulması planlanan müzede; Müslüm Gürses'in hayat arkadaşı Muhterem Nur'un verdiği sahne kıyafetleri, sazları, ödülleri, albümleri ile özel eşyalarının sergilenmesinin düşünüldüğünü ifade etti.

Müslüm Gürses isminin memleketinde ölümsüzleşmesini amaçladıklarını ifade eden Vali Güvenç, "Muhterem Hanım, Urfa'nın yetiştirdiği önemli sanatçılarından olan Müslüm Gürses'in şahsi eşyalarını bizlere verdi. Sanatçının özel eşyalarını değerlendireceğiz, bir şekilde müze yapıp vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız. Böyle bir çalışma doğrultusunda Müslüm Gürses'in özel eşyalarını aldık. Müslüm Gürses'in adına uygun ve yakışan bir şey yapmak istiyoruz" dedi.
 
Vali Güvenç, projenin gerçeğe dönüştürülmesinin ardından oluşacak Müslüm Gürses Müzesi'nin açılışına ise ünlü sanatçının hayat arkadaşı Muhterem Nur'u da davet edeceklerini kaydetti.

DHA