Şanlıurfa’da ‘Öcalan yürüyüşüne' izin verilmedi

ŞANLIURFA'da, Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 17'nci yıldönümü HDP ve DBP'lilerin yürüyüş isteğine polis izin vermedi.

Şanlıurfada Öcalan yürüyüşüne izin verilmedi
14 Şubat 2016 Pazar 15:25 tarihinde eklendi.
ŞANLIURFA'da, Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 17'nci yıldönümü HDP ve DBP'lilerin yürüyüş isteğine polis izin vermedi.
 
Öcalan'ın 15 Şubat 1999 tarihinde Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin 17'nci yıldönümü 15 Şubat öncesi aralarında HDP Milletvekili İbrahim Ayhan'ın da bulunduğu HDP ve DBP'li bir grup öğle saatlerinde Topçu Meydanı'nda toplanarak yürüyüş yapmak istedi. Az sayıda kişinin katıldığı protesto eyleminde güvenlik önemli alan polis, grubun yürüyüşünün izinsiz olduğunu belirterek dağılmasını istedi. Bir süre alandan ayrılmak istemeyen polis ile grupta bulunanlar arasında kısa süreli arbede çıktı. Polisin tavrını eleştiren HDP İl Eş Başkanı Sevda Özbingöl, "Biz yasal yollarla tepkimizi dile getirmek için burada toplandık. En demokratik ve en güvenli bir şekilde biz açıklamamızı yapmak istiyoruz. Süreç bu sebepten dolayı böyle oluyor. En demokratik hakların bu şekilde yasaklanması insanlarda tepkilere neden oluyor. Bu şehrin güvenliğini biz herkesten daha çok önemsiyoruz. Biz bu şehirde yaşıyoruz" dedi.
 
Yürüyüşlerine izin verilmeyen kalabalık daha sonra Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne gelerek basın açıklamasını okuyarak dağıldı.
 
Öte yandan 15 Şubat nedeniyle olumsuzlukların ortaya çıkmaması için polis ekipleri, kent genelinde yoğun önlem aldı.