Şanlıurfa'da Rektör'ün gergin basın toplantısı

ŞANLIURFA'da basın toplantısı düzenleyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ile kendisinden önceki yönetimde usulsüzlük yapıldığını öne sürerek bunun araştırılmasını istediği gazeteciler arasında gerginlik yaşandı.

Şanlıurfada Rektörün gergin basın toplantısı
30 Haziran 2015 Salı 20:03 tarihinde eklendi.
Bazı gazeteciler tepki amacıyla basın toplantısını terk edip odadan ayrıldı. Öte yandan Prof. Dr. Taşaltın, Maliye Bakanlığı tarafından üniversitenin hastane binasının tamamlanması için seçimlerden önce verilen 50 milyon lira kaynak sözünün yerine getirilmediğini söyledi.
 
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Yenişehir Kampüsü'ndeki Rektörlük binasında göreve geldiği günden bu yana ilk kez basın toplantısı düzenledi. Rektör Taşaltın, toplantıda dekan ve akademisyenlerin de bulunduğu 18 öğretim üyesinin yerinin değiştiğini anlatırken kendisinden önceki Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu döneminde bazı usulsüzlükler yapıldığını öne sürdü. Bunun üzerine gazeteciler, 17 yıl önce temeli atılan Harran Üniversitesi Hastanesi binasında gelinen aşamayı sordu. Rektör Prof. Dr. Taşaltın, Maliye Bakanlığı'nın seçimlerden önce 50 milyon lira kaynak sözü verdiğini ancak bunun yerine getirilmediğini söyledi.
 
Rektör Prof. Dr. Taşaltın, şunları söyledi:
 
"Hastane için sözü verilen kaynak, seçimden sonra ağızdan çıkan söz icraata dönüşmedi ve ortada böyle bir para yok. Bundan dolayı bizde elimizdeki 23 milyon lira ile devam edeceğiz. Bu para ile de ben hemen malzemeleri alıyorum deseniz de olmuyor. Bu sefer de devlet bürokrasine takılıyorsunuz. Bizde tefrişatı başlattık ve hastane bünyesinde bir komisyon kurduk. Bunlarda kısa süre içerisinde hastane içerisine malzeme almaya başlayacaklar. Bizim daha önceki taşınma planımız yeni hastaneye tüm malzemeleri alacağız ve eski hastaneyi Sağlık Bakanlığı'na devir edecektik. Fakat paramız yetmediğinden dolayı bu mümkün olmadı. Fakat bu iş uzadı. Yoksa bu yaz taşıma işlemimiz olacaktı. Görünen şuanda işler normal giderse Kasım ve Aralık ayında taşına biliriz. Fakat taşınma işleminden sonra bu hastanenin yaşama problemi var. Çünkü eski hastanede her odada dört hasta ve başında bir hemşire ile yaşıyordu. Fakat yenisinde her odada bir hasta ve dört hemşire lazım. Zaten Sağlık Bakanlığı şuanda hemşire sıkıntısı çekiyor. Olsa bile bizim hemşire alma imkanımız yok. Hemşire için YÖK'e müracaat ediyoruz. Onların elindeki hemşire kadrosu sınırlı. Şimdi tanışma işleminin nasıl yapılacağını düşünüyoruz. Önümüzü göremediğimiz için şuan sıkıntı. Eğer bize para verilecekse ona göre yaparız. Yok verilmeyecekse taşınma işlemini ona göre başlatacağız. Buda siyasi bir durumdur şu an."
 
'MİLYONLARIN HESAPLARINI ARAŞTIRIN'
 
Kendisinden önceki yönetimde bazı usulsüzlükler yapıldığını iddia eden Rektör Prof. Dr. Taşaltın, gazetecilerden bunun araştırılmasını istedi. Gazeteciler ise rektörden bunları açıklamasını istemesi üzerine taraflar arasında gerginlik yaşandı. Rektör Prof. Dr. Taşaltın ise "Ben bu bilgileri söylersem problem olur. Gidin siz araştırın." Gazetecilerin yapılan usulsüzlüklerle ilgili suç duyurusunda bulunup bulunmadığını sordukları Prof. Dr. Taşaltın ise şöyle yanıt verdi:
 
"Biz istikbale bakıyoruz. Eğer geçmişi kurcalamaya kalkarsak istikbal yapamayız."
 
Yaşanan gerginlikte bazı gazeteciler tepki amacıyla basın toplantısını terk edip odadan ayrıldı.