Şantiyeyi taşladılar

Kartal'da bir inşaat alanının bitişikteki binada oluşan hasar, bina sakinleriyle inşaatı sürdürenleri karşı karşıya getirdi.

Şantiyeyi taşladılar
16 Nisan 2013 Salı 21:07 tarihinde eklendi.

 

Belediye, hasar oluşan binayı içinde yaşayanların can güvenliği açısından mühürledi, ama sakinlerin kalacak yer sıkıntısı ortaya çıktı. Bugün kazı işlemleri devam edince gerginliğin dozu yükseldi, bazı bina sakinleri şantiye çalışanlarına taş attı. 
 
İNŞAATIN BİTİŞİĞİNDEKİ BİNADA HASAR VAR
 
Edinilen bilgiye göre Kartal'da Yakacık Saraylar Eğitim Derneğine ait olan arazideki inşaat alanının bitişikteki 7 katlı bina, belediye tarafından mühürlendi. İçindekilere de "burada yaşamanız güvensiz" dendi. Yaklaşık 40 kişi evlerini boşalttı, komşuları ve yakınlarında kalmaya başladı. 
 
KAZIYA DEVAM, BİNA SAKİNLERİNİ KIZDIRDI
 
Yurt inşaatı yapıldığı söylenen alanda çalışmalar bugün de devam edince, evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlar şantiyedekilere tepki gösterdi. Bina sakinleri söz konusu çatlaklara inşaat çalışmasının yol açtığını iddia etti. Bu nedenle yaşanan gerginliğin dozu yükseldi. 
 
ŞANTİYEYE TAŞ ATTILAR
 
Kazı çalışmalarının sürdüğü şantiyeye giden gruptan bazıları şantiye çalışanlarına taş attı. Olaylar, araya giren bazı kişiler tarafından yatıştırıldı. Atılan taşlardan birisi şantiyedeki görevlinin kafasının hemen yanından geçti. 
 
"DAHA NE KADAR YAKINIMIZIN YANINDA KALACAĞIZ"
 
Güçlükle sakinleştirilen ikamet sakinlerinden Elif Erdal, "çoluğumuz çocuğumuz perişan oldu, hava soğuk ne kadar daha komşumuzun yanında kalacağız" diyerek tepki gösterdi. Başka bir ev sahibi de, "evimizdeki çatlaklar inşaat çalışmasından kaynaklandı, yetkililere söyledik geldiler binayı mühürlediler. Komşularımızda kalıyoruz" diyerek sorunlarının çözülmesini istedi. 
 
BELEDİYE : CAN GÜVENLİĞİ NEDENİYLE BOŞALTTIK
 
DHA'nın Belediye yetkililerinden aldığı bilgiye göre hasar tespit edilen bina, sakinlerinin can güvenliği nedeniyle boşaltıldı. Binadaki hasarla ilgili zabıta ve imar müdürlüğü ekipleri söz konusu hasara, bitişiğindeki inşaat çalışmasının yol açıp açmadığını belirleyecek. Bu çalışmanın ardından da güçlendirme yoluna gidilecek ya da binanın yıkımına karar verilecek.

DHA