Santos Barça ile anlaştı

İspanyol Kulübü’nün başkanı Sandro Rosell’in, Ronaldo’nun veda maçı öncesi Fenerbahçe’nin sambacısı ile bir araya geldiği ve resmi teklifte bulunduğu öğrenildi. Santos’un olumlu yanıtı üzerine iki kulüp arasında pazarlıkların başladığı bildirildi

Santos Barça ile anlaştı
28 Haziran 2011 Salı 09:21 tarihinde eklendi.

 

Barcelona Kulübü, uzun süredir takip ettiği Andre Santos ile ilgili ilk ciddi adımı Brezilya’da attı. Başkan Sandro Rosell’in Ronaldo’nun veda maçı öncesi Sao Paulo’da Fenerbahçeli yıldız ile bir toplantı yaptığı ve kendisinden şartlarını öğrendiği bildirildi.

Uruguaylı menajer Juan Figger tarafından organize edilen toplantıda Santos’un Fenerbahçe ile anlaşılması halinde kendisi tarafından bir sorunun olmayacağını Başkan Rosell’e ilettiği belirtildi. Fenerbahçe’nin bonservis bedeli ödenmesi halinde kendisini serbest bırakma sözü verdiğini vurgulayan Brezilyalı yıldız topu tarafların anlaşmasına attı.
 
Bu görüşmenin ardından Barcelona’nın resmen Fenerbahçe’nin kapısını çaldığı öğrenildi. Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın “şartlar uygun olursa satılabilir” raporu üzerine sarı-lacivertli kulübün 15 milyon euro fiyat biçtiği, 13 milyon euro öneren İspanyol devi ile pazarlıkların devam ettiği kaydedildi. İspanyol basını da Barcelona’nın bu sezon pahalı transferler yerine akıllı transferler yapacağını, önceliklerinden birinin de Andre Santos olduğunu yazdı. Katalan medyası, Fenerbahçe’nin Santos için iddia edilen 13 milyon euroluk bonservis bedelini makul karşıladığını ve anlaşmada zorluklar yaşanmayacağını ileri sürdü.