Santral işçilerinden eylem

Yatağan Termik Santrali'nde geçen ocak ayında düzenlenen özelleştirme karşıtı eylem sonrasında, hizmet alım süreleri dolduğu gerekçesiyle işlerine son verilen 66 taşeron işçisinden 11'inin eylemde başı çektikleri gerekçesiyle yeniden işbaşı yaptırılmadıklarını ileri süren Tes-İş Sendikası'na üye işçiler tepki gösterdi.

Santral işçilerinden eylem
26 Mart 2013 Salı 18:20 tarihinde eklendi.

 

 
Yatağan Termik Santrali önünde toplanan Tes-İş Sendikası'na üye yaklaşık 400 işçi sendika üyesi olan taşeron işçilerin tehdit edilerek işe alınmadıklarını ileri sürerek eylem yaptı. Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde, YEAŞ Genel Müdürü İbrahim Hakkı Gül'ün sendika yöneticilerine işten çıkartılan 66 işçinin bir hafta içerisinde yeniden iş başı yaptırılacağı sözünü verdiği, ancak taşeron firmaya, "Bu 11 kişiyi kesinlikle iş başı yaptırmayacaksınız" talimatı verdiği ileri sürüldü.
 
Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, santral önünde toplanan işçilere hitaben yaptığı konuşmada, sözün bittiği yere geldiklerini ve tüm iyi niyetli çabalarına karşılık bulamadıklarını belirtti. Erçelik, Ocak ayında Yatağan Termik Santrali'nin bazı bölümlerinin özel şirketlere devredilmesini engellemek için Maden ve Enerji işçileri olarak bir eylemlilik süreci yaşadıklarını hatırlattı.

Erçelik, "11 arkadaşımızın işbaşı yaptırılmamasının sebebini öğrenmek istiyoruz. Sorunlarımızı masa başında çözemezsek hiç çekinmeden, bedel ödemeyi de göze alarak üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Her zaman dediğimiz gibi eğer en ufak barış belirtisi var da biz bunu sonuna kadar kullanmıyorsak veya savaştan başka ihtimal kalmamışsa savaşmayan namerttir diyoruz" dedi.
 
Basın açıklamasının ardından santral önünde toplanan enerji işçileri olaysız bir şekilde dağıldı. 

DHA